Головна Новини Світ Росія Невдоволені росіяни вийшли на мітинг із претензіями: що вимагають від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Невдоволені росіяни вийшли на мітинг із претензіями: що вимагають від Путіна

Потерпілі від масштабної повені в Орську вимагають більшої компенсації від влади

9 квітня 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Жителі російського міста Орська вийшли на мітинг через недостатню компенсацію від влади постраждалим від масштабної повені. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє низка російських телеграм-каналів, а також видання Медуза.

Невдоволені росіяни вийшли на мітинг із претензіями: що вимагають від Путіна

Мітинг у Орську. Фото: з відкритих джерел

Невдоволення орчан викликало розмір компенсацій та МНС про те, що людей закликали евакуюватись за тиждень до аварії. Мітингувальники звинувачують владу в брехні через заяву про нібито оголошену за тиждень до прориву дамб евакуацію в місті.

Зазначається, що в суботу губернатор Оренбурзької області Денис Паслер повідомив, що постраждалі від повені отримають по 20 тисяч рублів одночасно і від 50 до 100 тисяч "при втраті майна". Ті, хто зібрався на площі, зажадали великих компенсацій, бо деякі росіяни втратили свої будинки.

На відео з мітингу чути, як протестувальники кажуть меру: "Якщо в місто тече вода, це ви допустили, значить, ви не справляєтеся з роботою!" Також нагадали, що за три дні до повені їх запевняли, що прориву не буде.

Російська прокуратура намагалася завадити проведенню мітингу та заявляла, що це "незаконно".

Частина тих, хто прийшов за мітинг, зайшла до губернатора області, який після зустрічі заявив про порушення кримінальних справ проти "відповідальних за дамбу".

Російські ЗМІ повідомляли, що станом 8 квітня в зоні затоплення перебувало 6 689 житлових будинків, у тому числі 133 багатоквартирних, 25 шкіл та дитячих садків, 9 медичних закладів. У пунктах тимчасового розміщення було 1375 евакуйованих.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії виявили незвичайних винуватців у прориві греблі в Орську, які й призвели до затоплення десятків населених пунктів та евакуації тисяч людей, при тому що вода продовжує прибувати та затоплювати нові території.

Зокрема, Сергій Комаров, який брав участь у будівництві греблі, прорив греблі на мільярд рублів пояснив діями гризунів. Спочатку він розглядав можливість "людського фактора", припускаючи, що хтось міг пробурити комунікацію для скидання стічних вод. Однак подальший аналіз привів його до висновку про вплив гризунів. За його словами, саме гризуни могли прогризати дірку на кілька сантиметрів і цього було достатньо, щоб вода прорвала дамбу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини