Головна Новини Світ Росія Неймовірна сума грошей: стала відома зарплата російського пропагандиста Соловйова
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірна сума грошей: стала відома зарплата російського пропагандиста Соловйова

Витік документів з Кремля допоміг встановити скільки грошей Росія витрачає на свою пропаганду та вказав на зарплату Володимира Соловйова.

28 лютого 2024, 09:40 comments2048
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найбільший рупор Кремля російський пропагандист Володимир Соловйов за три роки збільшив свою зарплату у 30 разів. Журналісти-розслідувачі Delfi Estonia з’ясували, що Соловйов у 2023 році отримав за свою пропаганду 1,5 млрд рублів (16 млн доларів).

Неймовірна сума грошей: стала відома зарплата російського пропагандиста Соловйова

Російський пропагандист Володимир Соловйов. Фото з відкритих джерел

Журналісти з Delfi Estonia проаналізували витік кремлівських документів із внутрішньополітичного управління адміністрації президента Путіна та з’ясували зарплату головного російського пропагандиста Володимира Соловйова. 

Виявилось, що Кремль заплатив за російську пропаганду Володимира Соловйова 1,5 млрд рублів. Для порівняння, у 2020 році видання The Ins порахувало, що Соловйов отримав зарплату за рік 52,6 млн рублів, що в 30 разів менше ніж у 2023.

Крім того, розслідувачі виявили, що Соловйов хотів збільшити свою зарплату у 2024 році до 3 млрд рублів та вимагав зустріч з Володимиром Путіним. Однак російське керівництво залишило його зарплату на рівні минулого року.

Також група Delfi Estonia з’ясувала, що уповноважена з прав дитини в Росії Марія Львова-Бєлова, на яку Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт, отримає у 2024 році 42 млн рублів, які мають піти на "на видворення дітей із особливої військової зони окупації".

Кремль за минулий рік виділив на свою пропаганду 110 млрд рублів, які були розділені на три категорії: інформаційно-ідеологічна війна, "нові регіони" та президентські вибори.

Володимир Соловйов — один із головних пропагандистів Володимира Путіна, ведучий російського державного каналу "Россия 1". З осені 2018 року він є ведучим програми "Москва. Кремль. Путін", в якій розповідає про діяльність російського уряду та президент. У його програмі регулярно виступають політики, які підтримують дії Кремля. Пропагандист також відомий своїми антиукраїнськими заявами та погрозами країнам Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пропагандист Соловйов скаржиться на русофобію на Заході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини