Головна Новини Світ Росія Нова тактика: Росія використовує дрони на кабелі для обходу РЕБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова тактика: Росія використовує дрони на кабелі для обходу РЕБ

Росія стала застосовувати дрони, керовані через оптоволоконний кабель - аналітик BILD

2 вересня 2024, 12:51
Поділіться публікацією:

Росія почала застосовувати дрони, керовані через оптоволоконний кабель, щодо атак на полі бою. Про це повідомив аналітик BILD Юліан Ріпке, вивчивши відеозаписи з Курської області, де російський безпілотник знищив австралійський бронетранспортер Bushmaster.

Нова тактика: Росія використовує дрони на кабелі для обходу РЕБ

Росія почала застосовувати дрони, керовані через оптоволоконний кабель

На кадрах видно, як дрон обходить перешкоди на дорозі і летить біля поверхні асфальту, передаючи оператору зображення високої якості. Ріпке вважає, що це свідчить про застосування нової технології управління через оптоволоконний кабель замість радіосигналу.

Використання оптоволоконних кабелів управління дронами дає Росії перевагу. Така технологія дозволяє безпілотникам обходити системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), призначені для глушення радіосигналів. За словами Рєпке, оптоволоконне управління забезпечує високу точність ударів — до 95% — порівняно з 20% у стандартних безпілотників, що значно підвищує ефективність таких операцій.

Подібні дрони вже тестуються на Заході, де вони оснащені котушками з ультратонким кабелем довжиною до 10 кілометрів, що кріпиться до дрону. Цей кабель забезпечує постійний зв'язок з оператором, дозволяючи дрону оминати будь-які системи придушення сигналу.

Нова тактика: Росія використовує дрони на кабелі для обходу РЕБ - фото 2

Читайте також на порталі "Коментарі" — Візит кремлівського диктатора Володимира Путіна до Монголії є ретельно спланованою провокацією з метою підірвати авторитет МКС і зухвало продемонструвати, що є країни, які на користь кремлівському терористичному режиму готові нехтувати своїми міжнародними зобов'язаннями з виконання той факт, що офіційним злочинцем Путіна в Монголії є "святкування" 85-ї річниці бойових дій на річці Халхін-Гол. Зокрема про це заявив народний депутат Олександр Мережко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини