Головна Новини Світ Росія Новий міністр оборони Путіна приречений на поразку: що буде далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий міністр оборони Путіна приречений на поразку: що буде далі

Білоусову навряд чи вдасться позбавити російську армію корупції, до того ж його таланти економіста вкрай сумнівні

27 травня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Британська розвідка сигналізує, що серед чиновників Міністерства оборони Росії дуже глибоко вкорінено корупцію. Тому найближчим часом кількість арештів чиновників-корупціонерів може суттєво зрости. Чи вдасться новому міністру обороні РФ Андрію Білоусову позбавити російську армію корупції? Чому новий міністр приречений на поразку? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Новий міністр оборони Путіна приречений на поразку: що буде далі

Андрій Білоусов. Фото: із відкритих джерел

Білоусов майже напевно зазнає невдачі

Військові експерти видання "The Hill" наголошують, нещодавні перестановки в уряді Володимира Путіна викликали шквал суперечливих оцінок, але всі сходяться на думці, що призначення Андрія Білоусова міністром оборони – це швидше плюс для режиму.

Видання зазначає, Білоусов є прихильнком дирижистської моделі економічного розвитку, за якої держава, а не вільний ринок, відіграє чільну роль в ухваленні рішень щодо інвестицій, виробництва і споживання.

"Цей підхід відповідає уподобанням Путіна і може допомогти мілітаризувати російську економіку — але високою ціною для пересічних росіян", — зазначає "The Hill".

Ще гірше для репутації Білоусова, пише "The Hill", той факт, що він був частиною глибоко корумпованого путінського режиму протягом майже двох десятиліть.

Також Білоусову доведеться комунікувати з начальником Генштабу РФ генералом Валерієм Герасимовим. І, найімовірніше, вони не знайдуть спільної мови і встановлять прохолодні стосунки, тим паче якщо Білоусов вирішить, що йому потрібно довести свою значущість, втручаючись у військові справи, вважає "The Hill".

Таким чином, підкреслює видання, рішення Путіна просунути Білоусова — це ще одна з його численних стратегічних помилок, адже хаос в органах, які ухвалюють рішення і відповідають за ведення війни — це останнє, що потрібно Росії, і зіграє на користь України.

Як заявляють експерти "The Hill", причина такого призначення в тому, що Путін, як і Білоусов, "не вирізняється новаторським мисленням і вмінням вирішувати проблеми". Російський правитель, який обіймає свою посаду вже чверть століття, "особливо схильний до посередності та насильства, яке, як він сподівається, компенсує його кричущу некомпетентність".

Перші арешти були пробою армії РФ на протест

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в інтервю "ТСН" висловив думку, що зачистка в Міністерстві оборони РФ набуде нового обороту, тому процеси прискоряться і набудуть більшого розмаху.

Експерт заявив, що арештовуватимуть не лише людей з групи колишнього голови Шойгу, а й представників інших кланів Міноборони РФ.

"Перші арешти були пробою армії на протест. Армія, як і очікувалося, протестувати не готова", — заявив експерт.

Коваленко зазначив, що російські пропагандисти і воєнкори "радісно цьому процесу плескають у долоні", оскільки вважають, що саме старі генерали заважали "взяти Київ за три дні" та виконати всі "цілі СВО", які вони самі не знають.

"Реальність така, що нічого подібного, в маня-мирку цих персоналій не станеться, а буде ще гірше, ніж за чистки 1937 року", — заявив Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить посилення загроз з боку РФ: чи чекати більш адекватної реакції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини