Головна Новини Світ Росія Обійшла навіть Китай: яка країна стала найбільшим експортером російської нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Обійшла навіть Китай: яка країна стала найбільшим експортером російської нафти

Росія збільшила експорт нафти до Індії більш ніж 20 раз

28 березня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Продаж російської нафти в Індію в 2022 році зріс у 22 рази. Країна стала найбільшим імпортером російського чорного золота. Про це заявив віце-прем'єр РФ Олександр Новак, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Обійшла навіть Китай: яка країна стала найбільшим експортером російської нафти

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Виступаючи на енергетичному форумі, Новак не назвав у цифрах обсягів експорту російської нафти до Індії.

Чиновник також сказав, що доходи від енергетики склали 42% федерального бюджету Росії у 2022 році порівняно з 36% у 2021 році. Міністр запевнив, що російська енергетична галузь стійка, незважаючи на тиск, спричинений західними санкціями.

Міністр енергетики Микола Шульгінов також заявив, що Росія швидко переорієнтувала свій експорт із європейських держав на інші ринки, адже у світі знайшлися "дружні" Москві країни. Які не приєдналися до санкцій, а, навпаки, підтримали Росію, купівлею великих обсягів енергетичних ресурсів.

"Сьогодні можу сказати, що нам вдалося повністю перенаправити весь обсяг експорту, який постраждав від ембарго. Зниження продажів не відбулося", — заявив Шульгінов.

При цьому він не заперечував, що видобуток нафти і газу в Росії, як і прогнозувалося, скоротиться в 2023 році. Незважаючи на готовність Індії та Китаю продовжувати купівлю російської нафти, західні санкції даються взнаки і через відсутність європейських покупців видобуток доведеться скоротити.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай оминає санкції, допомагає Росії продавати нафту: подробиці від Reuters.

Також видання "Коментарі" повідомляло — ціна на нафту та газ йде вниз – як ще більше вдарити по можливості Росії продовжувати війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини