Головна Новини Світ Росія Обмеження цін на нафту. Путін має план та хоче видати новий указ
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмеження цін на нафту. Путін має план та хоче видати новий указ

Президент Росії Володимир Путін, планує видати новий указ для нафтових компаній РФ.

26 листопада 2022, 23:45 comments1322
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

ЄС планує обмежити верхню ціну російської нафти і таким чином зменшити доходи РФ. Про те, президент Росії до цього готується та планує видати указ. Путін заборонить продавати нафту російським компаніям до країн, які введуть обмеження за ціною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Bloomberg.

Обмеження цін на нафту. Путін має план та хоче видати новий указ

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Указ Путіна буде забороняти будь-які фінансові операції з компаніями та країнами, які приєднаються до європейського механізму з обмеження ціни на російську нафту. Таким чином президент Росії заборонить будь-які обмеження на ціну в контрактах на нафту РФ.

Європейський Союз планує узгодити верхню планку ціни російської нафти. Дипломати в п'ятницю зупинились на рішенні в 65 доларів, проте Польща та країни Балтії вимагають нижчий рівень – близько 30 доларів. Греція та інші перевізники нафти наполягають на сумі у 70 доларів за барель. Через ці розбіжності дипломати відклали переговори на 28 листопада.

Путін вже майже не має впливу на енергетичний сектор ЄС, адже країни Європи з 5 грудня відмовляються від російської нафти. Bloomberg вважає, що указ розрахований на інші країни, зокрема Індію та Туреччину, які заявили, що не підтримають рішення ЄС. Країни, які не погодяться встановити верхню максимальну ціну, втратять страхові зобов'язання які переважно надають європейські країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що адміністрація США зняла санкції з Венесуели та надала доступ до її родовищ нафтовидобувній компанії.

Також "Коментарі" писали про хитрість російських військових, яка показала проблеми армії РФ.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини