Головна Новини Світ Росія Очікування і реальність: Чим лякає Росія світ
commentss НОВИНИ Всі новини

Очікування і реальність: Чим лякає Росія світ

Шойгу вчергове пригрозив ескалацією у відповідь не безпрецедентну підтримку України військовою технікою різного ґатунку

8 лютого 2023, 22:42
Поділіться публікацією:

Кремль вчергове погрожує Україні та світові високотехнологічною зброєю, але її досі ніхто так і не бачив. Центр стратегічних комунікацій зібрав і оприлюднив усе "обіцяне" країною-терористкою з її реальним озброєнням, пишуть "Коментарі".

Очікування і реальність: Чим лякає Росія світ

Росіяни постійно погрожують світу високотехнологічною зброєю

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу днями вкотре пригрозив "непередбачуваним рівнем ескалації" після низки заяв різних країн про надання Україні різних видів зброї. Отож, чим і як Росія обіцяла відповісти на різноманітні перетини "червоних ліній", і що з цього вийшло насправді.

Очікування РФ: У 2015 році на красній площі урочисто представили найновіший танк Т-14 "Армата". Коментатор параду тоді заявив: "Невдовзі він стане основним бойовим танком ЗС РФ".

Реальність: ЗСУ регулярно підбивають російський танковий мотлох і трофеять його. "Армат" в Україні досі ніхто не побачив.

Очікування РФ: Росія розробила винищувач 5-го покоління Су-57, який "не має аналогів у світі".

Реальність: В Україні регулярно збивають чомусь радянські штурмовики Су-25, розроблені понад 40 років тому. А винищувачі "5-го покоління" так і не з’явилися в небі.

Очікування РФ: Розроблено лазерний комплекс "Пересвєт" "за новими фізичними принципами", який нібито може збивати все, що летить.

Реальність: На даху МО РФ у Москві замість "Пересвєту" встановили системи ППО "Панцир" на колісному шасі.

Очікування: Коли ж Росія щось запропонує щось, крім поставок "гарматного м’яса" та погроз влаштувати "нову Хіросіму"

Реальність: Мобілізовані з батьківщини Шойгу – Туви – скаржаться на побиття бойовиками "народної міліції ДНР" на Донбасі. Справа дійшла настільки далеко, що цілий губернатор Туви Владислав Ховалиг заявив, що направив на Донбас своїх представників і готує звернення до МО РФ з проханням розібратися в цьому інциденті.

Очікування: Начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов взяв ситуацію під свій контроль і наводить порядок.

Реальність: Він так само не контролює донецькі ресторани, як і стан свого "війська". Тому саме російські губернатори відправляють на Донбас делегатів, щоб ті на місці розбиралися з проблемами "чмобіків", яких Шойгу мобілізував для Герасимова.

Очікування: "Чмобіки", які вижили під час "бойового хрещення" українським вогнем, мали б воювати далі або, принаймні, передавати свій досвід виживання наступним партіям "гарматного м’яса".

Реальність: Підрозділ мобілізованих із Самарської області, який потрапив під обстріл у Макіївці (через, нагадаємо, "високу стільникову активність", за версією МО РФ), нікому не потрібний. Тим, хто вижив, довелося дві доби "виживати де і як доведеться, бо командування не могло зібрати та вивезти особовий склад у безпечне місце".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Кремль пішов "шукати щастя" в Африку: У чому інтерес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини