Головна Новини Світ Росія Оприлюднено причини катастрофи російського Ту-22М
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено причини катастрофи російського Ту-22М

З технічних причин скасувати катапультування було неможливо

26 березня 2021, 03:57 comments1182
Поділіться публікацією:

Фахівці називають основною причиною загибелі пілотів несправність систем управління. Інцидент зі спрацьовуванням катапульти на далекому важкому надзвуковим бомбардувальнику Ту-22М зараз розслідується експертами. В результаті інциденту на аеродромі Шаі̆ковка в Калужскоі̆ області РФ загинули троє людей. Як повідомляється, нещодавно на літаку велися ремонтні та діагностичні роботи, які, на думку техніків, і могли спровокувати нештатне катапультування, в результаті якого крісла командира полку Вадима Бєлослюдцева, штурмана Дениса Султанова і штурмана-інструктора Олександра Подсобляєва злетіли вгору.

Оприлюднено причини катастрофи російського Ту-22М

Ту-22М (фото з відкритого джерела)

Первий пуск відбувся через 0,3 секунди, другий — через 1,8 секунди, третій — через 3,6. З технічних причин скасувати катапультування було неможливо.

Нагадаємо, в Ірані невідомий чоловік намагався викрасти літак авіакомпанії Iran Air, що виконував рейс за маршрутом Ахваз-Мешхед. Співробітники Корпусу вартових ісламської революції Ірану (КВІР) повідомили, що змогли запобігти викраденню і затримати чоловіка після екстреної посадки в місті Ісфахан. "За попередніми даними, зловмисник збирався посадити літак в аеропорту одного з арабських держав на півдні Перської затоки", — йдеться в повідомленні. В результаті події ніхто з пасажирів не постраждав. Всі вони вилетіли іншим рейсом в Мешхед ввечері.

Раніше літак, що вилетів з Хартума (столиці Судану) в Доху (столицю Катару) був змушений повернутися в аеропорт через кота, який випадково опинився в кабіні пілотів. Кішка була виявлена в кабіні пілотів через півгодини, як літак піднявся в небо. Тварина заважала керувати повітряним судном і намагався накинутися на капітана, тому той ухвалив рішення повернутися в аеропорт Хартума.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини