Головна Новини Світ Росія Орбан призначив себе переговорником і повідомив, за що вдячний Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан призначив себе переговорником і повідомив, за що вдячний Путіну

Угорський прем'єр Віктор Орбан фактично призначив себе посередником між Україною та РФ

5 липня 2024, 18:04
Поділіться публікацією:

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що позиції Москви та Києва з питання зупинки війни далекі одна від одної, але висловив намір продовжити роботу, щоб її все ж таки зупинити, про це він заявив на прес-конференції з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Орбан призначив себе переговорником і повідомив, за що вдячний Путіну

Орбан і Путін

За його словами, потрібно зробити дуже багато кроків, щоб наблизитись до завершення війни. При цьому він заявив, що найважливіший крок зроблено – встановлено контакт, і тому він продовжить працювати у цьому напрямку. Водночас, відомо, що Орбан не має повноважень ні від України, ні від ЄС, щоб вести будь-які переговори про припинення війни.

"Я хотів почути і почув думку пана президента з трьох важливих питань: що він думає про наявні на даний момент мирні ініціативи, що він думає також про припинення вогню та мирні переговори, в якій послідовності їх можна провести, і третє, що мене цікавило, це бачення Європи після війни. Я вдячний пану президенту за відверту та чесну бесіду", — сказав угорський прем'єр.

У той же час Путін повідомив, що Орбан поінформував його про результати візиту до Києва та переговори з Володимиром Зеленським.

"Пан прем'єр-міністр розповів про свої нещодавні зустрічі у Києві, де він виступив із низкою пропозицій, зокрема, із закликом припинити вогонь, щоб створити умови для початку переговорів з Росією", — сказав диктатор.

При цьому він заявив, що неодноразово говорив про готовність обговорювати політико-дипломатичне врегулювання.

"Однак з протилежного боку чуємо про небажання вирішувати питання саме таким способом. Спонсори України продовжують намагатися використати цю країну та її народ як таран, жертви у протистоянні з Росією", — додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін знову запропонував Україні капітулювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини