Головна Новини Світ Росія Пашинян дав час Путіну і його союзникам подумати над проблемами: про що йде мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян дав час Путіну і його союзникам подумати над проблемами: про що йде мова

Пашинян зробив нову заяву про діяльність ОДКБ

15 листопада 2023, 19:15
Поділіться публікацією:

Схоже, що стосунки Вірменії та Росії продовжують псуватися. А все тому, що ОДКБ належно не відреагувала під час подій в Нагірному Карабасі. Тож  Нікол Пашинян дав час Путіну та іншим союзника подумати, але відмовився їхати до Мінська на зустрічі країн-учасниць цієї організації.  Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії, його словами цитують російські пропагандистські пабліки.

 Пашинян дав час Путіну і його союзникам подумати над проблемами: про що йде мова

Пашинян зробив заяву про ОДКБ (фото з відкритих джерел)

 "Найбільша фундаментальна проблема полягає в тому, що ОДКБ по суті відмовляється зафіксувати свою зону відповідальності у Вірменії. Якщо ми мовчки беремо участь у цих умовах [у заходах ОДКБ], ми можемо приєднатися до логіки, згідно з якою територіальна цілісність та суверенітет Вірменії піддаються сумніву. Ми даємо час для роздумів і нам, і ОДКБ",- сказав він.

Водночас, він заявив, що Єреван поки що ще не ухвалив остаточного рішення щодо того, чи виходити з Організації Договору про колективну безпеку. За його словами, Вірменія просить своїх партнерів не ображатися, "але ми маємо шукати інших партнерів у сфері безпеки".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Вірменія не прийняла пропозицію КремляПісля ситуації в Нагірному Карабасі відносини Росії та Вірменії продовжують погіршуватися.  Прем’єр Вірменії  Нікол Пашинян завдав нового удару у спину Путіну. Вірменський прем'єр відмовився брати участь у черговій сесії ОДКБ та попросив "зрозуміти це рішення". Але у Кремля вже відреагували на це рішення.  

Стало відомо, що вперше з 2009 року, коли почалися ці засідання, Вірменія пропустить сесію Ради безпеки ОДКБ.  Відтак, це рішення прем'єра Вірменії стало несподіванкою для Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини