Головна Новини Світ Росія Пенсіонерка з Росії застрягла в саркофазі святого Лазаря на Кіпрі: подробиці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсіонерка з Росії застрягла в саркофазі святого Лазаря на Кіпрі: подробиці (ВІДЕО)

Жінка залізла прямо в саркофаг з мощами святого Лазаря

1 вересня 2021, 21:03
Поділіться публікацією:

Паломниця з Російської Федерації  напевно на все життя запам’ятає відвідини острова Кіпр.  В місті Ларнака, в церкві Святого Лазаря, вона підійшла до  його гробниці з мощами  й  вирішила  попасти в середину. Моживо, щоб прикластись до чудотворного саркофага, де спочиває святий.  Але вибратись назад сама не змогла, застрягла там.   Про інцидент проінформував Telegram-канал Mash.

Пенсіонерка з Росії застрягла в саркофазі святого Лазаря на Кіпрі: подробиці (ВІДЕО)

Саркофаг святого Лазаря на Кіпрі (фото з відкритих джерел)

Саме в цьому кіпрському храмі знайшов останній пристанок святитель, про якого розповідає Євангельська притча.  Його, легендарного Лазаря, воскресив Ісус,  за проханням його сестри, коли він  вже кілька днів знаходився в гробниці.

 Аби допомогти невгамовній туристці піднятись з саркофага, гідам довелось  кликати з вулиці кількох місцевих жителів. Вони допомогли їй вибратись назад, на територію храму.

Довідково:  саркофаг зі святими мощами знайшли в цьому місті на острові ще у 890 році. На ньому виявили табличку з наступними словами: "Лазар чотириденний, друг Христовий".  Християнську святиню забрали в Константинополь. Наприкінці IX — на початку X століття на цьому місці в Ларнаці побудували церкву, яку назвали іменем великого християнського просвітителя.

Вже в наші дні, в 1972 році, коли робили ремонт в храмі, під вівтарем знайшли  мармурову гробницю з останками людини. Їх ідентифікували як мощі християнського просвітителя, який здійснював тут своє служіння.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Зімбабве пенсіонерка двічі воскресла на власних похоронах. У Зімбабве 99-річна жінка двічі "воскресала", коли її намагалися поховати. Мешканка одного з сіл в провінції Північний Матабелеленд довгий час хворіла і перенесла інсульт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини