Головна Новини Світ Росія Перед самітом миру у Швейцарії російський дипломат намагався купити зброю: його затримали
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед самітом миру у Швейцарії російський дипломат намагався купити зброю: його затримали

Співробітник російського посольства відвідав магазин, що належить німецькомовному швейцарському торговцю зброєю

18 червня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

 За кілька тижнів до мирного саміту в Бюргенштоці швейцарські правоохоронці затримали російського дипломата, який намагався придбати вогнепальну зброю. Про це повідомляє   Tages-Anzeiger.

Перед самітом миру у Швейцарії російський дипломат намагався купити зброю: його затримали

Саміт миру у Швейцарії (фото з відкритих джерел)

Федеральна прокуратура Швейцарії зазначила, що росіянин намагався отримати зброю і небезпечні речовини у кількох місцях країни. Співробітник російського посольства заходив до магазину, який належить німецькомовному швейцарському торговцю зброєю, але нічого не придбав.

Прокуратура підтвердила, що розслідування тривають, і повідомила, що у рамках початкових заходів безпеки було проведено кілька обшуків будинків за участю кантональної поліції. Однак дипломат має імунітет.

Цю справу журналісти назвали однією з найсерйозніших для швейцарської розвідки. За підозрюваним агентом стежила розвідувальна служба Швейцарії, а згодом справу передали правоохоронним органам.

Федеральна прокуратура звернулася з проханням зняти імунітет з дипломата, що є рідкісним запитом. Для проведення кримінального розслідування прокуратура має отримати дозвіл від Федеральної ради.

Зараз рішення належить прийняти міністру юстиції Беату Янсу, але можливе втручання міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіса або навіть всього уряду Швейцарії.

Видання також зазначає, що російський дипломат міг покинути країну, і уряд Швейцарії можливо сприяв цьому процесу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині зростає кількість екстремістів. Російська агресія проти України призвела до того, що у Німеччині зафіксували зростання екстремістів. Також на це вплинула ескалація конфлікту на Близькому Сході. Про це пише "Deutsche Welle", цитуючи заяву президента Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Томаса Хальденванга.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини