Головна Новини Світ Росія Передвиборна кампанія Путіна пройде без теми війни в Україні: в ISW розповіли про побоювання Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Передвиборна кампанія Путіна пройде без теми війни в Україні: в ISW розповіли про побоювання Кремля

Тема війни підніматиметься лише за умови "дуже серйозного успіху" на фронті, а не продовження "позиційної війни"

9 листопада 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Позиційна затяжна війна, великі втрати Росії та відсутність значних перемог – це дасть Путін додатковий балів у ході передвиборчої кампанії. Саме тому у своїх заявах та виступах Володимир Путін замість обговорення ситуації на фронті він зосередиться на нібито стабільності Росії та критиці Заходу. Про війну проти України диктатор може говорити лише, якщо росіянам вдасться здобути серйозний успіх за найближчі кілька місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Передвиборна кампанія Путіна пройде без теми війни в Україні: в ISW розповіли про побоювання Кремля

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Посилаючись на російські ЗМІ, аналітики зазначають, що президентська кампанія має на меті представити Володимира Путіна як лідера, який зробив Росію "острівцем спокою".

Зазначається, що рейтинги Володимира Путіна суттєво зростають після виступів, у яких він жорстоко критикує Захід, і російська державна пропаганда сприятиме цьому, дедалі частіше публікуючи історії про "труднощі" в західних країнах і нібито нездатність США підтримати Україну та Ізраїль одночасно.

При цьому тема війни підніматиметься лише за умови "дуже серйозного [російського] успіху" на фронті, а не продовження "позиційної війни".

"Занепокоєння у Кремлі та "Єдиній Росії" з приводу внутрішньої підтримки війни не є ознакою того, що "Єдина Росія" або домінування Путіна в російській політиці стикаються із законною загрозою на майбутніх президентських виборах", — зазначають у ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини