Головна Новини Світ Росія Перші 5 на вихід: у РФ провели референдум за незалежність республік
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші 5 на вихід: у РФ провели референдум за незалежність республік

За даними організаторів, у референдумі взяли участь 5,6 млн. осіб

3 березня 2023, 16:54 comments2559
Поділіться публікацією:

У п'ятьох російських регіонах відбулися онлайн-референдуми за відокремлення від РФ. Як передає "Коментарі", "Національний онлайн-референдум про самовизначення республік Російської Федерації" провели ініціативні групи з різних регіонів РФ. Голосування проходило з 16 по 28 лютого на сайті референдуму, у ньому взяли участь 5,6 млн. осіб.

Перші 5 на вихід: у РФ провели референдум за незалежність республік

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що голосували за незалежність Кенігсберга (Калінінград та область), Інгрії (Санкт-Петербург та Ленінградська область), Кубані (Краснодарський край), Сибіру та Уралу.

Кенігсберг: 72,1% за незалежність від Москви, 27,9% – проти.

Інгрия: 66,2% за незалежність, 33,8% – проти.

Кубань: 55,7% за незалежність, 44,3% – проти.

Сибір: 63,9% за незалежність, 36,1% – проти.

Урал: 68,2% за незалежність, 31,8% – проти.

"Підсумки онлайн-референдумів показали дві важливі тенденції. По-перше, ідеї незалежності регіонів укоренилися в суспільстві народів, що населяють "російську імперію". По-друге, російська влада боїться нас, вільних громадян та результатів нашого волевиявлення. Успішно проведені референдуми – це тільки перша ластівка на шляху самовизначення республік. Інгрія, Кенігсберг, Кубань, Сибір та Урал будуть вільними!", — заявили організатори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому ситуація в РФ може вийти з-під контролю Москви — як розуміти те, що сталося на Брянщині. Експерти детально розібралися у ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло — після кадировського сказу з приводу нібито нападу української (російсько-партизанської) ДРГ на Брянську область, після закликів із Держдуми відкрито оголосити війну Україні та путінського блеяння про те, що когось треба "дотиснути", секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов припустив, що Росія незабаром лусне, як кавун. І почнеться це, на його думку, із Кавказу. Яка ймовірність, що РФ, дійсно, лусне (розпадеться, зануриться у внутрішні конфлікти)? Що може пришвидшити цей процес? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Перші 5 на вихід: у РФ провели референдум за незалежність республік - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини