Головна Новини Світ Росія Пєсков образив нове керівництво ЄС: без дипломатичних нахилів і оголтіло русофобське
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков образив нове керівництво ЄС: без дипломатичних нахилів і оголтіло русофобське

Спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков розкритикував майбутніх керівників органів ЄС

28 червня 2024, 14:09
Поділіться публікацією:

Спікер російського диктатора Дмитро Пєсков у зв'язку із затвердженням на саміті ЄС кандидатури Каї Каллас на пост глави європейської дипломатії заявив, що перспективи відносин між Москвою та Брюсселем погані.

Пєсков образив нове керівництво ЄС: без дипломатичних нахилів і оголтіло русофобське

Дмитро Пєсков

"Пані Каллас не демонструвала досі дипломатичних схильностей і добре відома у нас своїми абсолютно непримиренними і іноді навіть оголтіло русофобськими заявами. Тому не думаємо, що європейська дипломатія якимось чином діятиме в плані нормалізації відносин. Перспективи відносин між Москвою та Брюселем погані", — сказав Пєсков.

Крім того, він прокоментував перепризначення Урсули фон дер Ляєн на пост голови Єврокомісії на тому ж саміті.

Що стосується пані фон дер Ляєн, то вона вже добре відома. У цьому випадку ми говоримо лише про тему відносин із Росією. Пані фон дер Ляєн не є прихильницею нормалізації відносин між ЄС та Росією, так ми її і знаємо, так ми її пам'ятаємо. У цьому плані нічого не змінюється", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з аміт Європейського Союзу затвердив кандидатуру Урсули фон дер Ляєн від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) для призначення на посаду президента Європейської комісії на другий п'ятирічний термін.

Остаточно Урсулу фон дер Ляєн буде затверджено на посаді у разі позитивного голосування в Європейському парламенті, яке відбудеться 18 липня. Фон дер Ляєн має отримати як мінімум 361 голос на підтримку, і її шанси на успіх оцінюються як високі. Коаліція правоцентристів, лівоцентристів та лібералів у новому скликанні ЄП матиме близько 400 голосів, хоча існує ймовірність відмови частини євродепутатів від підтримки президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини