Головна Новини Світ Росія Пєсков прокоментував можливість поховання Володимира Леніна
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков прокоментував можливість поховання Володимира Леніна

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про можливість поховання Володимира Леніна, заявив, що в найближчій перспективі цього не відбудеться

27 грудня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

В найближчому майбутньому російська влада не планує ухвалити рішення про те, щоб поховати тіло Володимира Леніна, що знаходиться в мавзолеї. Як передає видання "Коментарі", про це під час спілкування з представниками мас-медіа розповів прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "ТАРС".

Пєсков прокоментував можливість поховання Володимира Леніна

Володимир Леніин. Фото: з відкритих джерел

Спікер російського президента зазначив, що питання поховання Леніна зараз не є актуальним, тому що у Росії зараз інші питання та теми на першому місці. Російське керівництво зайняте їх вирішенням, а винесення мумії Володимира Леніна та похованням її в землі – це не та проблема, про яку думають у Кремлі. У влади РФ зараз інший порядок денний, уточнив Пєсков.

Зазначимо, Ленін помер 21 січня 1924 року у віці 54-х років. Наступного дня після смерті тіло Леніна було забальзамовано. Так з 1924 року саркофаг із тілом Леніна знаходиться в центрі Москви. Сам мавзолей, де і знаходиться тіло Леніна, у Росії вважають унікальним архітектурним об'єктом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пєсков розповів про новий виклик для Росії, коли російському керівництву доводиться реагувати на ті події, які передбачити було вкрай складно. Прес-секретар Путіна зазначив, що Захід фактично обвів Росію навколо пальця, коли спочатку гарантував, що не розширюватиме НАТО до російського кордону, а тепер раптом різко змінив свою думку. Тому офіційна Москва виставила жорсткі вимоги до НАТО та її лідера США про те, щоб були надані юридичні гарантії, що підтверджують, що в НАТО не будуть країни, які є сусідніми до РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини