Головна Новини Світ Росія Пєсков прокоментував смерть опозиціонера Навального. Що зараз відбувається в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков прокоментував смерть опозиціонера Навального. Що зараз відбувається в РФ

Речник російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що кремлівському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про смерть опозиціонера Олексія Навального в одній із колоній, передає портал «Коментарі»

16 лютого 2024, 14:23
Поділіться публікацією:

Як повідомив Пєсков, він не має даних стосовно смерті опозиціонера Олексія Навального. За його словам, причини смерті політика мають встановити медики.

Пєсков прокоментував смерть опозиціонера Навального. Що зараз відбувається в РФ

Дмитро Пєсков

Речник Путіна підкреслив, що ФСВП уже здійснює всі перевірки. Окрім того Пєсков додав, що жодних додаткових доручень із цього приводу не потрібно.

Разом з тим, відомо, що регіональне слідче управління слідчого комітету РФ заявило, що буде здійснювати процесуальну перевірку з метою встановлення обстав смерті ув'язненого. При цьому у громадській спостережній комісії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі заявили, що скарг на здоров'я від Олексія Навального не надходило.

Окрім того, речниця Навального Кіра Ярмиш підкреслила, що у неї немає підтвердженої інформації про смерть Навального.

"Адвокат Олексія зараз вилітає до Харпа. Щойно матимемо якусь інформацію, ми її повідомимо",
- сказала Ярмиш.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 16 лютого у виправній колонії в Росії помер відомий опозиціонер Олексій Навальний, про це повідомили у ФСІН Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Там повідомили, що опозиціонеру стало погано після прогулянки, він втратив свідомість. Після цього до нього прибули медики із установи та викликали швидку. Були проведені реанімаційні заходи, які не дали ефекту. Лікарі швидкої допомоги констатували смерть. Разом з тим, у російських пабліках повідомляють, що начебто причиною смерті опозиціонера Навального став тромб, який відірвався.

Нагадаємо, ще 14 лютого політика Олексія Навального, який перебуває у виправній колонії №3 "Полярний вовк" у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, відправили до штрафного ізолятора (ШІЗО) на 15 діб. Про це повідомила прес-секретар Кіра Ярмиш. При цьому вона не уточнила, що стало причиною такого рішення.

Портал "Коментарі" повідомляв, що влітку 2023 року Мосміськсуд на виїзному засіданні у володимирській колонії суворого режиму засудив опозиційного Путіну політика Олексія Навального до 19 років колонії — тепер уже особливого режиму, передають російські інформагентства. Процес у "екстремістській" справі був засекречений. Він розпочався 19 червня і тривав лише місяць, всі засідання проходили у закритому режимі. 20 липня прокурор запросив для Навального, який уже відбуває у колонії №6 у Володимирській області дев'ятирічний термін у справі про шахрайство, ще 20 років особливого режиму. Термін було сформовано шляхом часткового складання за сукупністю з попереднім покаранням.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини