Головна Новини Світ Росія Пєсков зверхньо прокоментував мирну конференцію у Швейцарії без участі РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков зверхньо прокоментував мирну конференцію у Швейцарії без участі РФ

Речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков відреагував на обговорення «формули миру» у Швейцарії без участі РФ. За його словами, вести якісь переговори без Росії – це марна трата часу

11 квітня 2024, 14:17
Поділіться публікацією:

Спікер російського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував мирний саміт, який у середині червня має відбутися у Швейцарії. Відомо, що Росію на переговори не запросили.

Пєсков зверхньо прокоментував мирну конференцію у Швейцарії без участі РФ

Дмитро Пєсков

Пєсков заявив, що на саміті мають обговорити "формулу миру", і треба зрозуміти, про що вона.

"Переговорний процес без РФ безглуздий і є марним переговорним процесом"
, — сказав Пєсков.

При цьому він заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін наголошував, що Росія зберігає відкритість для переговорного процесу.

"Він є кращим для наших завдань, але коли цей процес самі собі заборонили українці, ми поки що не бачимо жодних горизонтів попереду"
, — додав Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Швейцарії на курорті Бюргеншток у середині червня відбудеться саміт , на якому його учасники обговорять "мирну формулу" президента Володимира Зеленського, щоб покласти край невмотивованій агресії Росії. Як наголосив глава зовнішньополітичного відомства Швейцарії Іньяціо Кассіс, перша мирна конференція щодо України без участі Росії може дозволити домовитися про те, коли і як залучити Москву до цього процесу. За словами глави зовнішньополітичного відомства Швейцарії, необов'язково, щоб представники російської сторони були на конференції першого дня. Він нагадав про існуючі різні погляди на роль Москви в переговорному процесі.

При цьому в російському посольстві заявили, що РФ ніхто на саміт не запрошував, але у разі отримання такого запрошення Москва все одно відмовилася б від участі в переговорах. Втім, очевидно, це не зовсім правда, адже Китай усіма шляхами добією участь Росії у саміті в Швейцарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини