Головна Новини Світ Росія Під Москвою виявили нове "царське" будівництво: навіщо це Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Москвою виявили нове "царське" будівництво: навіщо це Путіну

Будівництво на березі Москви-ріки ведеться в умовах секретності

21 липня 2021, 20:24
Поділіться публікацією:

Біля резиденції президента Росії Володимира Путіна в Ново-Огарьово (Московська область) виявили секретне будівництво цілого комплексу будівель вартістю до 50 мільярдів рублів. Там нібито заплановано будівництво "режимних об'єктів", серед яких льодовий стадіон, лікувальний центр і готель-пансіонат. Навіщо усе це господареві Кремля, розслідування про палаци якого недавно наробили чимало галасу? Чи може в РФ статися бунт — безглуздий і нещадний — населення, яке зубожіє, проти влади, що "жирує"?

Під Москвою виявили нове "царське" будівництво: навіщо це Путіну

Володимир Путін. Фото: mbk-news.appspot.com

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко міркує таким чином: "Судячи з того, яким чином Путін останнім часом працює (більше з бункера, ніж у контакті з людьми), його багато чого турбує. Він досвідчений керівник, бачить, які зміни відбуваються в різних країнах. Та ж Куба. Йшли одним шляхом, потім виявилося, що йшли не туди, виникла революційна ситуація. Розуміє Путін і те, що рейтинг його впав, що ситуація непроста. Економіки немає, соціалки немає. Він шукає можливість нової короткої переможної війни. Але такої можливості поки немає".

Тим часом, підкреслює Ігор Романенко, роздратування в російському суспільстві наростає. А тут ще й недавнє розслідування команди Навального про палац Путіна в Геленджику.

"Кремль відпрацьовує версію, що палац нібито не Путіна, а його соратників. Але люди-то розуміють, як воно насправді, — впевнений генерал. — Тому Путін хоче отримати не просто укриття у військовому сенсі, з відповідними комунікаціями, звідки можна управляти при внутрішніх і зовнішніх проблемах, а щось більш комфортне. Причому оформити все на державному, законодавчому рівні, не шкодуючи бюджетних коштів".

Ігор Романенко нагадує, що той же Гітлер теж будував бункери, в тому числі комфортні, але це йому не допомогло.

"Не факт, що допоможе і Путіну, якщо народ зовсім розлютиться, — зазначає генерал. — А російська влада, у порівнянні з тими ж ОАЕ, Катаром, Туреччиною, які також мають ресурс від нафти й газу, куди меншу частину отриманих коштів розподіляє на населення. Це особливо гостро відчувається зараз, у період тривалої коронакризи, та ще й при новій хвилі, яка накриває РФ. Тому Путіну є чому хвилюватися і чого побоюватися. Він, можливо, вибудовує собі новий притулок. Тепер вже офіційно за державні кошти, а не як було в Геленджику".

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов підкреслює, що такі гігантські й дорогі проєкти — один зі способів Путіна "нагодувати" еліту, своє оточення.

"На таких проєктах найбільші відкати, "розпил" коштів, — пояснює він. — Після розкоші Геленджика будувати ще один палац-мавзолей немає сенсу. З кожним днем здоров'я Путіна стає все слабшим, у могилу з собою нічого не понесеш. І все ж за дефіциту коштів, високого рівня інфляції (а РФ сьогодні лідирує з промислової інфляції серед великих економік світу) у Кремлі знаходять можливість заробити".

Але бунту в РФ найближчим часом, швидше за все, не бути, вважає експерт.

"Путін — досвідчений політик. Він не одну собаку з'їв на своїй посаді. Завжди готовий до силового варіанту. Росгвардія — 430 тисяч під рушницею. Добре оснащених, навчених, одягнених-взутих і нагодованих. Вони будуть боротися за свою годівницю, за своє місце під сонцем, — впевнений Олег Жданов. — Опозиція практично розгромлена, немає лідера, який повів би людей на повстання. Тому найближчим часом нічого надприродного в РФ не відбудеться. Окремі невдоволення, місцеві осередки, спрямовані проти місцевої влади, але не більше".

За словами експерта, у Путіна для запобігання масовим заворушенням вироблена певна система.

"Будь-який чиновник може красти, скільки хоче, але якщо за ним прийшли "від держави", ніхто його не відмаже. Держава виконує роль каральної машини й цим показує простому росіянину, що справедливість ніби є. Так дають можливість населенню "спустити пар". Якщо якась "буза" в плані невдоволення діями влади — знаходять сакральну жертву і карають її у всіх на очах. У підсумку виходить, що цар хороший, а бояри погані. Тому чекати бунту безглуздо", — резюмує Олег Жданов.

Нагадаємо, що, за словами прессекретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова, у Кремлі все ще чекають від української влади конкретних пропозицій щодо зустрічі лідерів двох країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

23 липня 2021, 07:26

И снова очередной бред.В интернете нужны Сталинские законы.Написал неправду,15 лет лагерей!И интернет будет чистым и государство будет в прибыли.


Новини