Головна Новини Світ Росія Після бунту Пригожина Емір Катару поговорив з Путіним: що обговорювали
commentss НОВИНИ Всі новини

Після бунту Пригожина Емір Катару поговорив з Путіним: що обговорювали

Шейх Тамім бін Хамад Аль Тані під час телефонної розмови з Путіним закликав вирішувати усе дипломатичним шляхом

26 червня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Керівник  Катару шейх Тамім бін Хамад Аль Тані  розмовляв телефоном  з  російським президентом  Володимиром Путіним через два дні після того,  коли  очільник  “вагнерівців” Євген Пригожин та його  найманці  24 червня зробили  захоплення  військових штабів  у двох російських  регіонах  і повідомили про   марш до російської столиці, аби   "відновити  справедливість". Про це повідомляє Al Jazeera

Після бунту Пригожина Емір Катару поговорив з Путіним:  що обговорювали

Емір Катару з президентом РФ Володимиром Путіним (фото з відкритих джерел)

“Дзвінок стосувався обговорення двосторонніх відносин між двома країнами, на додаток до обговорення останніх регіональних і міжнародних подій і подій у Російській Федерації”, — інформують в понеділок, 26 червня,  журналісти державного інформаційного агентства Катару QNA.

Як йдеться в повідомленні, Шейх Тамім "підтвердив позицію Катару щодо заклику до вирішення розбіжностей шляхом діалогу та дипломатичних засобів” і закликав до “необхідності поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Катар — одна з кількох арабських країн, що стоять на позиції  нейтралітету щодо 16-місячної повномасштабної війни РФ  проти України.

 Міністерство закордонних справ РФ інформуючи про розмову, зазначає, що два лідери підтверджують взаємну зацікавленість та  подальше зміцнення зв’язків між  цими країнами в різних сферах.

“Лідер Катару висловив підтримку діям російської влади, пов'язаних з подіями 24 червня”, —  говориться  в заяві.

Зокрема,  24 червня  Катар  заявив про  “глибоку стурбованість” подіями в РФ,  в час  збройного перевороту групи  військових  ПВК “Вагнер”.

“Держава Катар із глибоким занепокоєнням стежить за розвитком подій у Російській Федерації, які стали результатом заколоту проти [російської] армії”, — йшлося в тексті заяви МЗС  Катару.

Тут зазначили наступне: “Ескалація в Росії та Україні матиме негативні наслідки для міжнародного миру та безпеки, а також для поставок продовольства та енергоресурсів, на які вже вплинула російсько-українська криза”.

До цього часу  вояки ПВК “Вагнер” були одними з найважливіших представників  війська  в російських військових зусиллях.

Проте після багатьох  місяців напружених стосунків  з керівництвом Міноборони РФ  керівник “вагнерівців” Євген Пригожин минулої суботи, 24 червня,  повстав проти російського міністра оборони  Сергія Шойгу. 

Після оголошеного  найбільшого виклику  створеній диктатурі, Путін звинуватив Пригожина в державній зраді.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у ГУР розповіли, що чекає на Путіна після заколоту Пригожина

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини