Головна Новини Світ Росія Після повеней до Росії прийшло нове стихійне лихо: влада РФ оголосила про евакуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Після повеней до Росії прийшло нове стихійне лихо: влада РФ оголосила про евакуацію

В столиці Бурятії Улан-Уде російська влада евакуювала мешканців через стихійне лихо викликане масштабною пожежею.

1 травня 2024, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська влада оголосила про евакуацію жителів столиці Бурятії Улан-Уде через масову лісову пожежу, яка перекинулась на приватний сектор розташований у межах міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Після повеней до Росії прийшло нове стихійне лихо: влада РФ оголосила про евакуацію

В Росії масштабна пожежа в столиці Бурятії. Фото з відкритих джерел

Мер Улан-Уде Ігор Шутенков повідомив, що через екстрену ситуацію з масштабною пожежею влада міста розгортає пункти тимчасового розміщення для евакуйованих.

В МНС РФ оголосили, що станом на 30 квітня площа пожежі поблизу столиці Бурятії охопила близько десяти тисяч квадратних метрів, а у самому Улан-Уде вогонь перекинувся на кілька десятків будинків та інших приміщень місцевих жителів. За повідомленням російських служб наразі пожежу у місті вдалось ліквідувати, а постраждалих не виявлено.

Нагадаємо, що у Росії з кінця березня у кількох регіонах країни фіксують стихійні лиха викликані масштабними повенями через які затоплює будинки росіян, а влада змушена вдаватись до евакуації жителів міст та сіл. Сильні лісові пожежі в Бурятії почались з квітня, які за місяць охопили та знищили близько 140 гектарів території. Крім того, в Бурятії впродовж останньої доби виявлено нові вісім вогнищ займання. Причиною пожеж у Росії називають безвітряну та суху погоду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії повінь затопила свердловини з радіоактивним ураном.

Також "Коментарі" писали про те, що через масштабну повінь у Китаї евакуювали тисячі людей. А в ОАЕ стихійне лихо викликане проливними дощами настільки вплинуло на ландшафт міста Дубаї, що різницю можна помітити навіть на супутникових знімків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини