Головна Новини Світ Росія Питають про ставлення до війни. Росіянам ускладнили виїзд за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Питають про ставлення до війни. Росіянам ускладнили виїзд за кордон

Перед виїздом за кордон спецслужби змушують росіян проходити анкетування

21 лютого 2024, 22:59
Поділіться публікацією:

Перед перетином кордону з країнами ЄС від громадян РФ вимагають відзвітувати про своє ставлення до війни в Україні.

Питають про ставлення до війни. Росіянам ускладнили виїзд за кордон

Росіяни все частіше намагаються виїхати з країни. Фото з відкритих джерел

Співробітники ФСБ РФ ввели анкетування із запитаннями про війну в Україні для російських громадян, які намагаються виїхати до Євросоюзу.

За даними видання "Медиазона", практику анкетування ФСБ вже запровадила на пропускних пунктах з Естонією "Шумілкіно" і "Куничина гора", які розташовані у Псковській області.

Повідомляється, що росіян просять перерахувати близьких родичів, які проживають у РФ та Україні, назвати імена знайомих, які воюють у лавах ЗСУ та розповісти про своє ставлення до керівництва ЄС, яке "підтримує націоналістичний режим у Києві".

Від росіян також вимагають надати особисті дані. А саме — повідомити місце проживання в РФ і за кордоном, серію і номер паспорта, інформацію про проходження військової служби і мету поїздки за кордон, місце роботи, контактний номер та ідентифікатор телефону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Збройні сили України насправді зазнали великих втрат під час відступу з Авдіївки, оскільки він був погано спланований, повідомило The Washington Post з посиланням на українських військових. Видання стверджує, що відступ з Авдіївки був хаотичним та погано спланованим. Українські військові начебто повідомили виданню, що попри заявлені цілі командування – зберегти життя особового складу, вони не змогли безпечно відвести з міста свої війська.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що польська поліція порушила кримінальну справу за розпалювання ненависті у зв'язку з появою на мітингу фермерів плакату з радянською символікою та закликом до російського диктатора Володимира Путіна. Як відомо, польські фермери на понад 100 тракторах перекрили дорогу біля кордону з Чехією. На одній із машин був прапор СРСР і гасло "Путін, розберися з Україною, Брюсселем і нашими правителями".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини