Головна Новини Світ Росія Росія розмістила протиракетну оборону: чого боїться країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розмістила протиракетну оборону: чого боїться країна

Система оборони була встановлена на Курильських островах

2 грудня 2021, 12:47
Поділіться публікацією:

Росія розмістила свою берегову систему протиракетної оборони "Бастіон" у віддаленій частині ланцюга Курильських островів у Тихому океані поблизу Японії. Така новина з'явилася у четвер, 2 грудня, на телеканалі Міноборони Росії "Звезда". Про це повідомляє Reuters.

Росія розмістила протиракетну оборону: чого боїться країна

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін відвідує рибопереробний комплекс на південному Курильському острові Ітуруп - Reuters

Японія претендує на контрольовані Росією південні Курильські острови, які Токіо називає Північними територіями. Цей територіальний конфлікт бере початок з кінця Другої світової війни, коли радянські війська захопили острови у Японії.

Суперечка завадила їм підписати офіційний мирний договір.

Як повідомляють на телеканалі "Звезда", Росія використовувала великі десантні кораблі для доставки техніки та особового складу на віддалений острів Матуа в центральній частині ланцюга островів.

Ще в серпні цього року Міністерство оборони повідомило, що Росія намагається посилити свою військову інфраструктуру на ланцюзі островів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", начальник британської зовнішньої шпигунської служби Річард Мур попередив, що противники Заходу, такі як Китай і Росія, намагаються оволодіти штучним інтелектом у спосіб, який може революціонізувати геополітику протягом наступного десятиліття. Особливе занепокоєння шпигунів Заходу викликають російські та китайські розвідувальні служби, які кинулися використовувати силу низки складних технологій, іноді швидше, ніж на Заході. Мур зазначив, що технічний прогрес протягом наступного десятиліття може випередити весь технологічний прогрес за минуле століття. Західні спецслужби побоюються, що Пекін протягом десятиліть може домінувати над усіма ключовими новими технологіями, зокрема штучним інтелектом, синтетичною біологією та генетикою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини