Головна Новини Світ Росія Плюс чи мінус: як у Кремлі оцінюють саміт Байден-Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Плюс чи мінус: як у Кремлі оцінюють саміт Байден-Путін

За словами Дмитра Пєскова, Росія з самого початку не мала завищених очікувань від Женевського саміту Байден-Путін

17 червня 2021, 16:54
Поділіться публікацією:

Довгоочікувану женевську зустріч американського і російського президентів активно обговорюють в усьому світі. У Кремлі ж, за словами прессекретаря Володимира Путіна Дмитра Пєскова, схильні вважати, що переговори пройшли швидше вдало, ніж ні. Інформацію повідомляє пропагандистський ресурс ТАСС.

Плюс чи мінус: як у Кремлі оцінюють саміт Байден-Путін

Пєсков про результат саміту Байден-Путін. Фото: РИА Новости

Пєсков каже, що, якби довелося оцінювати результати, то їм би швидше присвоїли знак "плюс". Спікер Кремля стверджує, що Росія і Штати спробували зрозуміти, в яких питаннях їм вдасться налагодити взаємодію, а в яких — усе ще присутні значні розбіжності.

Важливим складником президентської зустрічі Дмитро Пєсков називає прийняття документа, який підтверджує згоду держав щодо необхідності дотримуватися стратегічної стабільності. Наявність подібної заяви прессекретар Путіна вважає важливим моментом не тільки для РФ і Штатів, а й усього світу.

У майбутньому, за припущеннями Пєскова, російська сторона може вести безпосередні консультації з Америкою, як це було раніше — до 2019 року.

Важливим моментом у Кремлі також вважають проведення переговорів по темі кібербезпеки обох держав. Це, за словами Пєскова, позбавить від подальших порожніх звинувачень Росії у спробах порушити кіберпростір Америки і навпаки.

Підсумовуючи свій виступ, Пєсков зазначив, що досить позитивний результат зустрічі Джозефа Байдена і Володимира Путіна був забезпечений якісною дипломатичною підготовкою з обох сторін.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що саме щодо української держави обговорювали американський і російський президенти. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, наскільки ймовірним є приєднання США до переговорів по врегулюванню війни на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини