Головна Новини Світ Росія "Політично деструктивні" дії Байдена: Росія заявила, що особисті санкції не зашкодять Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

"Політично деструктивні" дії Байдена: Росія заявила, що особисті санкції не зашкодять Путіну

Росія каже, що «руйнівні» санкції не зашкодять Путіну

26 січня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

Росія попередила у середу, 26 січня, що введення санкцій проти особисто президента Володимира Путіна не зашкодить йому, але буде "політично руйнівним", після того як президент США Джо Байден заявив, що розгляне такий крок, якщо Росія вторгнеться в Україну. Про це повідомляє Reuters.

"Політично деструктивні" дії Байдена: Росія заявила, що особисті санкції не зашкодять Путіну

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков бере участь у щорічній прес-конференції президента Росії Володимира Путіна наприкінці року в Москві - Reuters

Байден заявив, що персональні санкції проти Путіна можна розглядати як частину узгоджених заходів Вашингтона та його союзників, щоб переконати Москву, що будь-яка нова агресія проти України призведе до швидких і великих витрат.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що американські конгресмени та сенатори, які обговорювали персональні санкції проти вищих лідерів Росії, не знали про те, що їм за законом заборонено володіти активами, майном та банківськими рахунками за кордоном.

Індивідуальні санкції проти Путіна були б "не болючими (але) політично деструктивними", сказав Пєсков, який раніше заявляв, що вони будуть рівнозначно розриву дипломатичних відносин.

Коли офіційні особи розпочали переговори чотирьох країн у Парижі, Росія провела нові військові навчання на суші та на морі та перекинула більше десантників і винищувачів до Білорусі, на північ від України.

Україна заявила, що Росія, яка зібрала десятки тисяч військ біля свого кордону, але заперечує плани вторгнення, намагається посіяти паніку. 

Сполучені Штати тижнями намагалися побудувати угоду з європейськими партнерами про потужний пакет санкцій у разі нападу Росії. Але завдання ускладнюється залежністю Європи від російських енергоносіїв і тим, що санкції зашкодять і її власному бізнесу.

Італійські бізнес-лідери, у тому числі енергетичний гігант Enel, UniCredit bank (CRDI.MI) і провідна страхова компанія Generali (GASI.MI), продовжили відеоконференцію з Путіним у середу, 26 січня, незважаючи на заклик їхнього уряду не брати участі.

"Я хотів би підкреслити, що ми розглядаємо Італію як одного з провідних економічних партнерів", – сказав Путін, вітаючи співпрацю з італійськими компаніями та банками щодо великих енергетичних проектів.

ЄС покладається на Росію приблизно в третині своїх поставок газу. Будь-які перебої з російським імпортом посилили б існуючу енергетичну кризу, спричинену дефіцитом.

Сполучені Штати розмовляють з основними виробниками енергоресурсів і компаніями в усьому світі щодо потенційної переадресації поставок до Європи, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Джо Байден заявив, що розгляне персональні санкції проти Володимира Путіна, якщо Росія вторгнеться в Україну, оскільки західні лідери посилюють військову підготовку та планують захистити Європу від відключення російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини