Головна Новини Світ Росія Поразка – так, розпад – ні: у ОП зробили несподіваний прогноз щодо майбутнього Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Поразка – так, розпад – ні: у ОП зробили несподіваний прогноз щодо майбутнього Росії

Певні етнічні території матимуть можливість вийти зі складу РФ

27 березня 2023, 16:05 comments2011
Поділіться публікацією:

Росія приречена на поразку у війні проти України, але говорити про те, що після цього на неї чекає розпад – неправильно. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "УНІАН" висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Поразка – так, розпад – ні: у ОП зробили несподіваний прогноз щодо майбутнього Росії

Росія. Фото: з відкритих джерел

Радник голови ОП звернув увагу на те, що є об'єктивні процеси. Росія – це 140-мільйонна країна з певним обсягом ресурсу, території тощо. І там є ядерна кількість людей, яка зацікавлена у збереженні себе як автентичної території. Вони зацікавлені у збереженні російської ідентичності, хоч і не знають, що це таке, адже РФ чужу історію крала та переписувала.

Але певні етнічні території, що мають іншу історію, інше бачення, інші соціальні відносини, отримають вікно можливостей для того, щоб реалізувати те, що не змогли на початку 1990-х, коли парад суверенітетів обмежився розпадом тільки "канонічного СРСР", а вони залишилися у складі Російської Федерації. Зараз цей процес буде дозапущено і дограно", — вважає Подоляк.

За його словами, з військовою поразкою росіян відбудеться обнулення концепції "велич в обмін на якість життя", яку Кремль "продавав", щоб уникнути бунтів.

"Росія живе у злиднях, в абсолютно нерозвиненій інфраструктурі. А обнулення "величі", яке зараз відбувається в Україні, росіяни запитають, на що вони розміняли якість життя", — вважає радник голови ОПУ.

Він упевнений, що від Росії залишиться "серцевина", яка при цьому не відіграватиме важливої ролі у світі.

"Вона в глобальному розрізі не сприйматиметься як країна, яка може і повинна перебувати в G8 або G20. Її економіка — абсолютно огидна, сировинна, з дуже маленьким ККД корисності для людства. А з погляду технологій — це взагалі максимально відстала країна. Росія займатиме те місце, яке їй має бути. Вона менше фігуруватиме у глобальному порядку обговорення, глобальному інформаційному порядку”, – резюмує Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Путіну ядерну зброю у Білорусі – як має відреагувати Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини