Головна Новини Світ Росія Постпред Небензя назвав питання, яке РФ ніколи не обговорюватиме з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Постпред Небензя назвав питання, яке РФ ніколи не обговорюватиме з Україною

Постпред Росії при ООН Василь Небензя в ефірі програми BBC HARDtalk розповів, що нібито РФ ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною і нарікає, що президент Володимир Зеленський не хоче говорити з Путіним

12 лютого 2024, 17:14 comments1702
Поділіться публікацією:

Василь Небензя заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів із Україною. При цьому він наголосив, що саме президент Володимир Зеленський видав указ, який йому забороняє вести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.

Постпред Небензя назвав питання, яке РФ ніколи не обговорюватиме з Україною

Небензя розповів про можливість мирних переговорів з Україною

Також Небензя розповів, що у квітні 2022-го Росія була готова завершити роботу над угодою, яка була досягнута у Стамбулі, але нібито тодішній прем'єр Британії Борис Джонсон був проти цього і "змусив" Київ продовжити війну.

"Так що Борис Джонсон по суті теж винен у загибелі десятків тисяч українців, життя яких можна було зберегти. Він зробив їх гарматним м'ясом, тому що він і США змусили українців продовжувати боротьбу, замість укласти угоду, яка на той час мала бути остаточно оформлено",
— заявив Небензя.

Крім того, постпред РФ заявив, що навіть якщо переговори між Україною та Росією відбудуться, то РФ ніколи не обговорюватиме повернення Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

"Переговорів на цю тему з Україною бути не може, вони вже стали частиною Російської Федерації, справа зроблена, ми не готові це обговорювати"
, — заявив Небензя.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі" речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, Україна має визнати "зовсім іншу реальність", щоб мати можливість йти на мирні переговори з Росією. Україна могла з меншими витратами вийти на мирні домовленості у березні, але на вимогу англосаксів відмовилася від досягнутих результатів, додав він.

Також "Коментарі" розповідали, що за словами радника глави Офісу Президента Михайла Подоляка, Київ не піде на переговори з Росією, бо російський диктатор Володимир Путін хоче завоювати не лише Україну, а й інші пострадянські території.

При цьому посол України в Німеччині Олексій Макєєв наголосив, що укладання чергового "Мінська" не вихід, оскільки угоди не здатні зупинити війну, а лише заморозити її.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини