Головна Новини Світ Росія Потерпілим від повені в РФ прокуратура пригрозила арештом. В чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Потерпілим від повені в РФ прокуратура пригрозила арештом. В чому справа

В Оренбурзькій області, де росіяни постраждали від повені, прокуратура погрожуэ всім арештом, якщо люди вийдуть на протест проти дій влади, яка не організувала процес евакуації та надання допомоги

8 квітня 2024, 17:29
Поділіться публікацією:

Прокуратура Оренбурзької області виклала застереження щодо закликів до участі в масових акціях через прорив дамби в Орську. За участь громадянам загрожує адміністративний арешт, повідомили у російському відомстві.

Потерпілим від повені в РФ прокуратура пригрозила арештом. В чому справа

Паводок в Росії

При цьому, як розповіла депутат Держдуми країни-агресора від постраждалого регіону Ніна Осаніна, вона намагатиметься прояснити ситуацію з прокуратурою, оскільки її дії зараз є недоречними. Також вона додала, що якщо прокуратура заарештовуватиме постраждалих від паводку, то це буде "сумно".

При цьому Останіна повідомила, що знаходиться у підтопленому селі Малий Кумачьок. За її словами, через паводки жителі села залишилися без електрики, газу та води. За чотири дні до них ніхто не приїхав.

"От підійшли та плачуть тут. За 4 дні ніхто не приїхав до них. Яка тут прокуратура? З людьми говорити треба",
— сказала депутат Держдуми країни-агресора.

Нагадаємо, через паводки в Орську прорвало дамбу. Велика вода затопила багато селищ . Сталося підтоплення понад 10 400 будинків у 39 регіонах, і ситуація продовжує погіршуватися. Міністерство з надзвичайних ситуацій країни-агресора Росії заявляє, що такого роду повені на Уралі та в Поволжі раніше не відбувалися . Крім того, під загрозою затоплення опинився Оренбург. Місцева влада та рятувальники заявили, що ситуація стане ще гіршою особливо в наступні два дні і закликали місцеве населення евакуюватися негайно.

При цьому відомо, що пік повені за прогнозами припадає на 10 квітня. Очікується, що нормалізація ситуації стане можливою не раніше ніж 25 квітня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

8 квітня 2024, 19:26

Хлебайте,гниды,полной ложкой..бог не фраер ,видит все..это за Каховское привет от всевышнего.уроды


Новини