Головна Новини Світ Росія Правоохоронці не пустили в Молдову члена ПВК “Вагнер” та розкрили групу організаторів масових заворушень
commentss НОВИНИ Всі новини

Правоохоронці не пустили в Молдову члена ПВК “Вагнер” та розкрили групу організаторів масових заворушень

Чоловік прибув в Кишинів літаком, але пройти прикордонний контроль він не зміг. Його відправили у країну з якої він прибув

12 березня 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

У кишинівському аеропорту правоохоронці вирахували вагнерівця й не пустили його в країну. А ще розкрили групу організаторів протестів, які мають дестабілізувати ситуацію в країні. Про це повідомили у Прикордонній поліції Молдови, пишуть "Коментарі".

Правоохоронці не пустили в Молдову члена ПВК “Вагнер” та розкрили групу організаторів масових заворушень

Молдова не пустила в країну представника російської “ПВК “Вагнер”

“Проведені заходи, на підставі аналізу ризиків та інформації, отриманої спільно з національними органами влади, в тому числі і шляхом обміну інформацією з міжнародними партнерами, дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представник ПВК з Росії (“ПВК “Вагнер”). Його не пустили в країну і літаком повернули в державу з якої він прилетів“, – повідомили в поліції.

В поліції зазначили, що за останній тиждень не пустили в країну 182 іноземних громадяни та 46 одиниць транспорту. При цьому 165 з них порушили молдавське прикордонне та міграційне законодавство. Загалом за сім днів в Молдову заїхало 229 635 осіб та 63 332 транспортних засобів.

“З метою виключення безпекових ризиків, в умовах надзвичайного стану в Республіці Молдова, а також війни, розпочатої Росією проти України, на всіх пунктах пропуску через державний кордон застосовуються протоколи безпеки, що передбачає додаткові контроль перетину державного кордону для подорожуючих, особливо для іноземних громадян“, – йдеться у повідомлені поліції.

Пізніше в поліції Молдови повідомили що розкрили групу організаторів протестів, які мають дестабілізувати ситуацію в країні.

Голова Національної поліції Молдови Віорел Чернеуцяну розповів, що напередодні, 9 березня правоохоронцям вдалося зупини громадянина Росії, який прибув в Кишинів з метою провести навчання серед осіб, що збиралися дестабілізувати ситуацію. Вони мали почати заворушення в тому числі на акції, яку планують на 12 березня члени та прихильники проросійської партії “Шор”.

"Коментарі" також писали про те, що за розвідданими США, Росія намагається організувати мітинги у Молдові, що стануть початком великих протестів метою яких буде повалення проєвропейського уряду в країні та замінити його російськими силами.

Як повідомляв портал "Коментарі", що у Молдові розповіли, як розв'яжуть проблему Придністров'я.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перейменування РФ у Московію — питання не іміджеве.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини