Головна Новини Світ Росія Президент Росії і президент Китаю планують відеодзвінок: що обговорять лідери держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Росії і президент Китаю планують відеодзвінок: що обговорять лідери держав

Путін і Сі обговорять, насамперед, «агресивні» дії США та НАТО

14 грудня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін і президент Китаю Сі Цзіньпін обговорять напруженість в Європі та "агресивну" риторику США та НАТО під час відеодзвінка у середу, 15 грудня. Таку заяву зробили у Кремлі. Про це повідомляє Reuters.

Президент Росії і президент Китаю планують відеодзвінок: що обговорять лідери держав

Президент Росії Володимир Путін потискає руку голові Китаю Сі Цзіньпіну - Reuters

Розмова відбудеться в момент високої напруженості у відносинах обох країн із Заходом, коли Пекін перебуває під тиском через права людини, а Москва – через нарощування військ біля кордону з Україною.

"Ситуація в міжнародних справах, особливо на європейському континенті, зараз дуже і дуже напружена і вимагає обговорення між союзниками. Ми бачимо дуже, дуже агресивну риторику з боку НАТО та США, і це вимагає обговорення між нами та китайцями", — сказав речник Кремля Дмитро Пєсков, маючи на увазі Москву і Пекін.

Росія розвиває тісніші зв'язки з Китаєм, оскільки її відносини із Заходом погіршилися, і Путін використовував партнерство як спосіб збалансувати вплив США, укладаючи вигідні угоди, особливо в енергетиці. Цього року він і Сі домовилися продовжити 20-річний договір про дружбу та співпрацю.

Пєсков сказав, що вони проведуть довгу розмову з широким порядком денним, включаючи енергетику, торгівлю та інвестиції.

Їхнє обговорення відбудеться через вісім днів після відеорозмови між Росією та США, під час якого президент США Джо Байден застеріг Путіна від вторгнення в Україну, а Путін сказав йому, що Росія потребує юридично обов'язкових гарантій безпеки від Заходу.

Як повідомляли раніще "Коментарі", президент США Джо Байден пообіцяв центральноєвропейським членам НАТО "додатковий військовий потенціал" і пообіцяв залучити їх до прийняття рішень щодо регіону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини