Головна Новини Світ Росія При Путіні будь-яких значущих змін у зовнішній політиці Росії очікувати не варто - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

При Путіні будь-яких значущих змін у зовнішній політиці Росії очікувати не варто - експерт

Росія збирається надати Ірану супутник - він зможе відстежувати потенційні військові цілі

12 червня 2021, 04:30
Поділіться публікацією:

Росія збирається надати Ірану вдосконалений супутник Kanopus-V, який дозволить відстежувати потенційні військові цілі на Близькому Сході.

При Путіні будь-яких значущих змін у зовнішній політиці Росії очікувати не варто - експерт

Kanopus-V може бути запущений з РФ (фото з відкритих джерел)

Що означають подібні дії РФ? Чи є зв'язок між ними і майбутньою зустріччю президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна в Женеві?

Політичний експерт, дипломат Вадим Трюхан вважає, що в подібних діях РФ немає нічого дивного.

"При Путіні будь-яких значущих змін у зовнішній політиці Росії очікувати не варто. Прагнення розширити зону свого впливу і насолити Заходу — це дві основоположні цілі Москви. Надання зброї та товарів подвійного призначення підсанкційним країнам, а також тим державам, з яким у США та інших західних країн існують довгострокові тертя, м'яко кажучи, один із способів насолити ", — пояснює експерт.

На його думку, той факт, що про угоду з Іраном стало відомо менш ніж за тиждень до зустрічі Путіна з Байденом, свідчить про те, що намірів йти на компроміси у Кремля немає і в помині. Вадим Трюхан впевнений, що Путін буде намагатися розмовляти з Байденом з позиції сили, всіляко натякаючи на те, що нинішній стан справ — це насправді "квіточки", а Росія може організувати ще й "ягідки".

Як повідомляли раніше Іранська республіка припинила співпрацю з ЄС в сфері захисту прав людини, боротьби з тероризмом і в питаннях нелегальної міграції. Офіційний Тегеран оголосив про припинення співпраці з питань прав людини, біженців, боротьби з тероризмом і торгівлею наркотиками. Такі заходи виявилися очікуваною реакцією на розширення європейських санкцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини