Головна Новини Світ Росія Придністров’я зробило Путіну «ведмежу послугу». Росія може продемонструвати слабкість
commentss НОВИНИ Всі новини

Придністров’я зробило Путіну «ведмежу послугу». Росія може продемонструвати слабкість

Так звані депутати невизнаного Придністров’я прийняли звернення до Росії і цим самим вирішили полякати світ новою війною. Про це у Фейсбуці відзначив політолог Сергій Таран

28 лютого 2024, 19:17 comments3992
Поділіться публікацією:

За його словами, придністровські авантюристи вирішили полякати світ новою війною. Мовляв не повернете нам "пільговий" режим, коли "економіка" сепаратистського регіону майже повністю працювала "в чорну", ми вам тут почнемо нову війну. При цьому Таран нагадав, що після початку масштабної війни в Україні Молдова почала змушувати місцевих "бізнесменів" платити ті самі податки, що і решта країни, і, звісно, їм це не сподобалося.

Придністров’я зробило Путіну «ведмежу послугу». Росія може продемонструвати слабкість

Сергій Таран

Як вважає Таран, к ескалації конфлікту безумовно зацікавлений і Кремль, який напередодні так званих "виборів" хоче втюхати росіянам чергову байку про "собіратєля рускіх земель Путіна". Однак, це лише до виборів, додає політолог.

"Бо ніхто не зможе пояснити як саме зараз Путін зможе "захищати" надійно віддалений від Росії сепаратистський регіон. А відсутність дій Росії у відповідь на "звернення депутатів" – лише підкреслить її слабкість",
- відзначив Таран.

За його словами, замість шантажу придністровські "депутати" ще раз нагадають світові, що там де пахне Москвою, — будь-коли може спалахнути нова війна.

"І тому будь-який кремлівський анклав має бути ліквідований. І чим швидше, тим краще",
— додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, депутати невизнаного Придністров'я на з'їзді звернулися до Ради Федерації та Держдуми країни-агресора з проханням про "захист" регіону нібито через "тиск Молдови". У заяві місцеві "депутати" зазначили, що Молдова розв'язала проти невизнаної ПМР економічну війну, а також звинуватили Кишинів у тому, що він навмисно блокує переговори з Тирасполем.

Разом з тим, як підкреслив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов, Росія отримала зовсім не те, що розраховувала. Більше того, вона розчарована зверненням так званих депутатів "ПМР".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини