Головна Новини Світ Росія Пригожин почав погрожувати Макрону через ПВК "Вагнер"
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин почав погрожувати Макрону через ПВК "Вагнер"

Пригожин безпосередньо погрожував французькому лідеру

10 травня 2023, 19:10
Поділіться публікацією:

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин зробив нову божевільну заяву. Він злісно відреагував на рішення парламенту Франції, який визнав його найманців терористичною організацією. Відтак почав погрожувати особисто президенту Франції Еммануелю Макрону.

Пригожин почав погрожувати Макрону через ПВК "Вагнер"

Євген Пригожин (фото з відкритих джерел)

Видання Politico пише, що відповідаючи на питання журналістів РФ, Пригожин сказав, що "Вагнер" рятував людей в Центральній Африці, де міцно закріпився і витіснив французьку присутність в регіоні від французьких солдатів, які "просто знущалися з них".

"З цих гнилих ротів плоскогубцями можна вирвати гнилі зуби. Ми можемо вирвати зуби Макрону і взагалі всім, хто розповідає хвороботворну гидоту", — заявив Пригожин.

9 травня законодавці Франції закликали ЄС зареєструвати Вагнера в списку терористичних груп блоку і застосувати додаткові правові інструменти, щоб заблокувати фінансову діяльність терористів в Європі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували по те, що ще одна країна визнала ПВК "Вагнер" терористичною організацією. Литовський Сейм ухвалив резолюцію, згідно з якою приватна військова компанія "Вагнер" є терористичною організацією. 14 березня Сейм Литви висунув резолюцію про визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією. Ідея була прийнята та підтримана 117 членами литовського Сейму. В ухваленій резолюції йдеться про те, що російська ПВК "Вагнер" становить загрозу для суспільства і безпеки держави. Окрім того, Сейм наголосив, що Росія спеціально підтримує діяльність такої організації і подібних до неї для вчинення воєнних злочинів в Україні, включно з вбивствами, катуваннями, бомбардуваннями будинків та інших об’єктів цивільної інфраструктури. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини