Головна Новини Світ Росія Приховувати більше не має змоги: в РФ розпочалася справжня банківська криза
commentss НОВИНИ Всі новини

Приховувати більше не має змоги: в РФ розпочалася справжня банківська криза

Економіст Віталій Шапран вважає, що в РФ по суті відбулося перше офіційне визнання банківської кризи

28 червня 2022, 16:50 comments1235
Поділіться публікацією:

Спікери Кремля браво розповідали про те, що санкції Заходу російській економіці і фінансовій системі, як комариний укус, а між тим в Росії розпочалася справжня банківська криза. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє економіст, член Ради Національного банку України Віталій Шапран.

Приховувати більше не має змоги: в РФ розпочалася справжня банківська криза

Банк Росії. Фото: DW

"Вчора ЦБ РФ призначив своїх уповноважених представників (кураторів) відразу до 105 російських банків. Відповідно до статті 76 "Про ЦБ РФ" уповноважений представник ЦБ РФ призначається у 7 випадках. У переліку банків багато з активами меншими за 50 млрд рублів, а це означає, що ЦБ РФ почав підтримку банків поза межами рефінансування без застав та інших умов, а деяких почали готувати на вихід", – зазначив Віталій Шапран.

Експерт пояснив, якщо говорити простою мовою і по суті, то ми стали свідками першого "офіційного визнання" банківської кризи в Росії. 

За словами Віталія Шапрана, російська влада звісно не буде рятувати банки, акціонери яких чинять будь-які форми спротиву політиці Кремля. Цікавий список, з яким варто попрацювати. 

Читайте на порталі "Коментарі" — на другу добу в РФ озвучили свою версію удару по Кременчуку – виявляється росіяни цілилися у військовий об’єкт, який був розташований неподалік від торосового центру, а останній і взагалі за версію Міноборони РФ був зачинений і не працював.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Кремлі заявили, що за бажання української влади війну можна закінчити до кінця сьогоднішньої доби, обстріли припиняться по всій території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини