Головна Новини Світ Росія Про що говорять кадрові ротації у РФ: чого боїться Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять кадрові ротації у РФ: чого боїться Путін

Своїм вторгненням в Україну Путін знищив усе, що будувалося століттями

30 травня 2024, 16:18 comments2996
Поділіться публікацією:

У Росії тривають кадрові перестановки та чистки, запущені після "самоїнаугурації" Путіна. Ще одним гучним рішенням стало призначення колишнього путінського охоронця Олексія Дюміна (губернатор Тульської області) — секретарем Держради РФ. Про що говорять рокування, які проводить останнім часом диктатор? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Про що говорять кадрові ротації у РФ: чого боїться Путін

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

На рішення Путіна впливають люди, які нерідко перебувають за межами Росії

Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов пояснює:

"За майже чверть століття правління Путіна в Росії досить велика кількість чиновників, олігархів, які скидалися або піднімалися вгору. При цьому зрозуміло, що ключова група людей, що приймає рішення, в РФ – аж ніяк не чиновники. Вони повністю залежать від волі Путіна, є гвинтиками у механізмі машини. І просто виконують спущені зверху рішення".

На рішення Путіна, зазначає експерт, впливають зовсім інші люди, які нерідко перебувають за межами Росії.

"Констатуючи – перестановки стільців у чиновницькому апараті жодним чином не вплинуть на російсько-українську війну", – вважає Віктор Савінов.

Параноїдальний страх бере своє

Політексперт, кандидат політичних наук, історик Олександр Палій упевнений, що Путін боїться перевороту. Тому послаблює старі клани, які давно сформувалися.

"Ті ж клани Шойгу та Патрушева, – уточнює експерт. — Залишив символічні можливості, але насправді серйозно знизив їхню вагу. Персонально на порошок не розтер, але, можливо, тільки поки що".

За словами Олександра Палія, Держрада, яка нічого особливо не вирішує, є скоріше символічним органом, Путін зараз намагається якось посилити, поставивши керувати нею свого колишнього охоронця – супердовірену особу. Вбудувати Дюміна в систему влади ближче до себе. Зміцнюючи себе. Страхуючись.

"А бояться Путіну є чого. І хоч він знищив чи вижив із країни майже всіх явних опонентів, параноїдальний страх бере своє. Тому "садить" військових, влаштовує кадрову чехарду. Він фактично помножив на нуль вікові зусилля імператорів, генсеків, президентів, які намагалися спершу позначити, а потім зміцнити роль Росії на міжнародній арені. Відвоювати для неї важливе місце у світовій економічній, політичній системі. Своїм вторгненням в Україну Путін знищив усе, що будувалося століттями. РФ тепер немає майбутнього. Ні економічного, ні політичного. Вона ізгой. Ті, хто їй як би допомагає, по суті, "доять" її, наглядаючи, звідти ще відкусити", – зазначає експерт.

Війну проти України та фактично проти демократичного світу Путіну не виграти, упевнений він. Як би Кремль не надував щоки і не брязкав ядерною зброєю, незабаром у нас з'являться F-16, буде можливість бити по території РФ західною зброєю, інші важливі рішення.

"Ми у хвіст та гриву ганяємо росіян у Криму, та й на власне території РФ. І це ж нам ще не дали всього далекобійного, про що просимо. Справляємось своїми безпілотниками, а також французькими, британськими та частково американськими ракетами. Як наслідок, у росіян, як би не старалася пропаганда, дедалі частіше виникають логічні питання. Навіщо це все? Навіщо Путін втягнув нас у війну? Може, час закликати божевільного діда до відповіді? Вголос це не кажуть, але питання висять у повітрі. І навіть близьке путінське коло, кого він змусив фактично присягнути на крові, отримуючи схвалення на визнання т.зв. "ДНР" та "ЛНР" із наступним вторгненням в Україну, впевнений, задається цими питаннями. І Путін панікує. Превентивно починає бити по всіх. Помножує злочини, ненависть та помилки", – пояснює Олександр Палій.

Він наголошує, що якби якийсь ворог РФ хотів завдати їй максимальної шкоди, то не зміг зробити того, що створив із нею Путін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по РФ: чи дотисне Україна союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини