Головна Новини Світ Росія Про що говорять нові одкровення Путіна: чи можливе прозріння росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять нові одкровення Путіна: чи можливе прозріння росіян

Навіть після краху путінського режиму, який рано чи пізно відбудеться, пройдуть роки, перш ніж росіяни розкаються у нападі на Україну

4 листопада 2023, 16:10 comments1445
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі із представниками Громадської палати Росії президент-диктатор Володимир Путін видав чергову порцію історії з паралельного світу. Він позитивно відгукнувся про Золоту Орду, акцентуючи на її антизахідному ухилі. В черговий раз заявив, що "не було ніякої України", тут же, суперечачи собі, заявивши, що "сама вона у 16 столітті прийшла" до Росії. І спробував виправдати анексію Криму та подальшу агресію проти України захистом людей від якоїсь "мразі нацистської". Чому явне, навіть навмисне божевілля Путіна знаходить родючий ґрунт у головах росіян? Чи є надія на протверезіння цієї нації на кшталт того, як сталося з німцями та японцями після Другої світової? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Про що говорять нові одкровення Путіна: чи можливе прозріння росіян

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Прозріння 140 мільйонів росіян раптово не станеться

Політичний експерт Світлана Кушнір нагадує відомий прийом пропаганди – чим абсурдніша брехня, тим більше в неї вірять.

"Життя це твердження неодноразово перевірило на міцність. І таки так – чим більш нахабно брешуть і видають фантазії за реальність, тим більше народу в це марення вірить. Думаю, що тут більш наукову відповідь могли б дати соціальні психологи, що працюють із масами", – зазначає експерт.

Вона наголошує, що Путін розпочав війну не лише проти України, а проти Заходу, демократичного світу загалом. А наказ про початок так званої "сво", за його словами, він би повторив ще раз.

"До речі, він публічно визнав, що саме російська армія першою напала на Україну, а не якісь міфічні нацисти захопили, наприклад, Валдай чи Брянську область. Путін розпочав війну проти цивілізованого демократичного світу, що стоїть на засадах права, а не диктаті однієї персони. У цьому ключі ми розуміємо, що війна має завершитися перемогою над агресором, а не тимчасовим перемир'ям чи компромісом", – наголошує Світлана Кушнір.

Війна проти Заходу, за словами Путіна, це екзистенційна війна, яка дає росіянам показати своє озброєння "аналогів немає", нагадує експерт.

"Ми вдячні західним союзникам за постачання сучасного озброєння, – наголошує вона. – Але, звісно, хотіли б, щоби коаліція не допустила снарядного голоду для Сил оборони України. Всі потуги Путіна пояснити, що України ніколи не було і немає впираються в демонстрацію рішучої підтримки нашої країни з боку десятків держав. Що явно дратує сценаристів у Кремлі. Бо для всього світу Україна є, її мова, культура, історія є. Ними захоплюються! Нами захоплюються! І лише на думку путінських мізків (або що там у нього в голові) цього немає".

Світлана Кушнір акцентує, що прозріння 140 мільйонів росіян раптово не станеться. І навіть після краху путінського режиму, який рано чи пізно відбудеться, пройдуть роки, перш ніж ця нація покається у нападі на Україну.

"Частина притомних покинула Росію ще в 2022 році, частина відчула на своїх гаманцях і падінні доходів, до чого довела політика Кремля. Але поки що більшість росіян за ці двадцять з лишком років правління Путіна звикла жити в парадигмі: "Росія протистоїть імперіалістам Вашингтона і Лондона, значить вона — молодець". У росіян, як на мене, є така професія — "Путін". Ось на цій посаді і "працює" нинішній господар Кремля. І нічого з цим не поробиш, доки не видавити з росіян колективного путіна, що стане бар'єром на шляху потрапляння до Кремля того, що там зараз", – констатує експерт.

Росія продовжує дрейфувати у бік тоталітаризму

Політолог, експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Валентин Гладких поділився такою думкою:

"Розглядати раціонально погляди Путіна на історію – це все одно, що намагатися вести наукову дискусію з приводу історичного бачення Альфреда Розенберга (державний та політичний діяч нацистської Німеччини, один із найвпливовіших членів Націонал-соціалістичної німецької робітничої партії та її ідеолог — прим. ред.) або полемізувати із прихильниками концепції плоскої Землі".

За словами експерта, його цікавить і бентежить не стільки те, чому відверто безглузді погляди Путіна на історію знаходять схвалення в головах пересічних росіян, скільки те, що це відверте марення не викликає нічого, крім мовчання в середовищі академічних істориків РФ.

"Хоча відповідь на обидва питання досить проста і очевидна, – зазначає Валентин Гладких. – Путінський режим підготував відповідний ґрунт, прищепивши росіянам певний світогляд, у якому домінують відверто міфологічні структури та спосіб мислення. А мовчання російських істориків є ще одним свідченням того, що путінська Росія продовжує дрейфувати у бік тоталітаризму, з властивою останньому офіційною ідеологією, яка підкріплюється репресивним апаратом".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна має час до кінця року і ще трохи на початку наступного – потім переговори з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

23 березня 2024, 17:29

Таємниці великої Московської брехні… Чому московити ховають своє татарське минуле? Хто такі яхи і чому вони не стали слов'янами? Чому яхи стали московитами? Що чекає імперію яхів в період Апокаліпсісу та Потопу? Чому Творець карає яхів? Читайте інтернет-статтю «ЗАГИБЕЛЬ ІМПЕРІЇ ЯХІВ» - https://uamodna.com/articles/zagybelj-imperiyi-yahiv/


Новини