Головна Новини Світ Росія Про що Москва офіційно попередила Лондон: чи справді готується удар по Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Москва офіційно попередила Лондон: чи справді готується удар по Британії

Росія загрожує ударами по військових об'єктах Британії через заяву Кемерона про Україну

6 травня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Послу Британії висловлено рішучий протест у зв'язку із заявою глави МЗС Кемерона про право Києва завдавати ударів по Росії британською зброєю. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини", цитуючи заяву МЗС РФ.

Про що Москва офіційно попередила Лондон: чи справді готується удар по Британії

МЗС РФ. Фото: з відкритих джерел

У відомстві Сергія Лаврова зазначили, що посол попереджений, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території Росії можуть стати будь-які військові об'єкти та техніка Великобританії на території України та за її межами.

У МЗС РФ заявили, що Британія стала "де-факто" стороною "конфлікту" в Україні, визнавши право Києва використовувати британську зброю для ударів по Росії. Воно назвало це "свідченням серйозної ескалації".

"Найджела Кейсі попередили, що відповіддю на українські удари із застосуванням британської зброї по території Росії можуть стати будь-які військові об'єкти та техніка Великобританії на території України та за її межами", – додали у МЗС Росії.

Істерику російського зовнішньополітичного відомства викликало інтерв'ю глави британського МЗС Девіда Кемерона агентству Reuters під час візиту до Києва минулого тижня.

Тоді Кемерон заявив, що Україна має право використовувати надану Лондоном зброю для завдання ударів по цілях на території Росії – "так само, як Росія завдає ударів усередині України" зброєю з Ірану або Північної Кореї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова попередила Вашингтон, Лондон і Брюссель, що будь-які агресивні дії проти Криму, Кримського мосту приречені на провал і отримають нищівний удар відплати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини