Головна Новини Світ Росія Пропрацювала майже 50 років: відому російську актрису вигнали з театру через антивоєнну позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Пропрацювала майже 50 років: відому російську актрису вигнали з театру через антивоєнну позицію

У театрі "Сучасник" актриса Лія Ахеджакова пропрацювала майже 50 років

8 лютого 2023, 17:30 comments6571
Поділіться публікацією:

84-річна актриса Лія Ахеджакова зізналася, що її вигнали з театру "Сучасник", роботі в якому вона присвятила майже 50 років свого життя. За словами актриси, звільнення навіть не обговорювалося, бо наказ надійшов зверху. Керівництво просто поставило перед фактом. Ахеджакову одразу ж усунули з усіх постановок, навіть переопублікували новий розклад.

Пропрацювала майже 50 років: відому російську актрису вигнали з театру через антивоєнну позицію

Лія Ахеджакова. Фото: з відкритих джерел

Лія Ахеджакова розповіла, що у неї відбулася з диктором театру непроста розмова. Керівник просто поставив перед фактом, що більше театр не потребує послуг актриси, бо нібито до департаменту культури почало надходити багато листів від людей, які вимагали не ставити в постановки актрису.

"Сиджу та плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує, але зробити нічого не можна", – поскаржилася Лія Ахеджакова.

Варто зазначити, що російська актриса театру та кіно Лія Ахеджакова з перших днів російсько-української війни, ще починаючи з 2014 року, прямо озвучувала свою позицію, засуджуючи дії російської влади, яка дала команду анексувати Крим та окупувати частини Донецької та Луганської областей. Не стала актриса приховувати свої антивоєнні настрої і з початку 2022 року, коли почалася повномасштабна війна Росії проти України, Ахеджакова публічно закликала Кремль припинити війну. Їй часто ставили питання, чому вона не наслідувала приклад інших зірок і не виїхала з країни? На це акторка відповідала, що вони має право озвучувати свою позицію, але покидати Росію не збирається, бо це її Батьківщина.

Читайте також на порталі "Коментарі" нові заяви Байдена про Україну: про що вони говорять – кому адресовані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини