Головна Новини Світ Європа Російський посол погрожує двом країнам військовими атаками
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський посол погрожує двом країнам військовими атаками

Посол Росії у Швеції погрожує країнам, які збираються стати членами НАТО військовими діями.

30 березня 2023, 15:15 comments1318
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Росії в Швеції Віктор Татаринцев стверджує, що Швеція та Фінляндія, які готуються стати членами НАТО перетворяться на законні цілі для російської помсти. Відповідне повідомлення з’явилось на сайті посольства, проте згодом було видалене, однак копія тексту Татаринцева збереглась у Telegram-каналі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання НВ.

Російський посол погрожує двом країнам військовими атаками

Посол Росії в Швеції Віктор Татаринцев. Фото з відкритих джерел

22 березня парламент Швеції прийняв резолюцію та більшістю голосів схвалив вступ країни до НАТО. Такий крок не сподобався російському послу в країні, який вирішив, що це прояв русофобії.

"Русофобія вводилась у свідомість шведів протягом десятиліть", — говорить Віктор Татаринцев та додає, що шведам "вміло прищеплювали страх перед росіянами, Швецію поступово лишали її зовнішньополітичної незалежності, і таким чином готували до слухняного перетворення на чергову колонію Сполучених Штатів".

На думку посла Росії у Швеції, люди, які вважають вступ скандинавської країни до НАТО правильним вчинком для безпеки глибоко помиляються.

"Якщо комусь здається, що це покращить захист Європи — будьте впевнені, нові члени ворожого блоку перетворяться на закону ціль для заходів у відповідь з боку Російської Федерації, у тому числі і для військового характеру", — каже посол Росії в Швеції Віктор Татаринцев маючи на увазі вступ до НАТО Швеції та Фінляндії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС Росії відреагувало на рішення про вступ Фінляндії до НАТО.

Також "Коментарі" писали про те, що Путіна запросили в одну з країн НАТО. Чи діє там ордер на арешт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини