Головна Новини Світ Росія Путін більше не ставить конкретних цілей на війні в Україні: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін більше не ставить конкретних цілей на війні в Україні: подробиці ISW

Експерти ISW пояснили, чому Путін сказав у посланні так мало конкретики про війну в Україні

22 лютого 2023, 07:27 comments1905
Поділіться публікацією:

Звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів виявилося беззмістовним. У зверненні президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів Росії не було сформульовано конкретних цілей чи намірів війни в Україні, а натомість було посилено кілька давніх риторичних ліній, спрямованих на те, щоб виграти Путіну більше місця і часу для затяжної війни. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін більше не ставить конкретних цілей на війні в Україні: подробиці ISW

Володимир Путін. Фото GETTY IMAGES

Мова Путіна помітно повторила кілька давніх російських інформаційних операцій щодо виправдання війни і не змінила риторичну позицію Росії щодо війни.

"Путін міг би використати цю подію, щоб сформулювати нові цілі та засоби їх досягнення, наприклад, оголосити ще одну формальну хвилю часткової мобілізації, назвати "спецоперацію" війною або вжити додаткових кроків щодо мобілізації російського ОПК. Натомість Путін сказав дуже мало по суті" — пишуть аналітики.

На їхню думку, заява Путіна про призупинення участі Росії в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) привернула більше уваги, ніж відносно шаблонний зміст решти виступу.

Ближче до кінця свого виступу Путін заявив, що колективний Захід використав СНО, щоб спробувати завдати Росії стратегічної поразки, тому Росія припиняє свою участь у договорі, хоча Путін підкреслив, що призупинення не є повним виходом. Путін закликав Міноборони Росії та Росатом забезпечити готовність до випробувань ядерної зброї.

"Путін зробив цю заяву для того, щоб знову ввести ядерну риторику в інформаційний простір, тим самим відволікти від беззмістовності решту свого виступу", — вважають експерти.

Крім того, багато російських блогерів засудили нездатність Путіна використовувати свою промову для висування нових цілей війни, викладення нових заходів підтримки війни або притягнення російської влади до відповідальності за їх численні військові невдачі.

Вони розкритикували виступ Путіна як шаблонний і без значних дій. Ігор Гіркін, зокрема, стверджував, що Путін не сказав нічого значущого протягом 40 хвилин, було опущено військові поразки Росії, військові невдачі та економічний спад. Путін не зміг притягнути до відповідальності російських урядовців.

Гіркін також висловив розчарування у зв'язку з тим, що Путін не використав звернення для офіційного визнання війни, оголошення наступних цілей чи протидії західним санкціям.

Один із блогерів заявив, що призупинення участі Росії в СНО є політично символічним, але поскаржився, що призупинення не покращить ситуацію Росії на полі бою, натомість закликавши Росію перешкодити постачанню західної військової допомоги Україні.

Інший блогер порівняв Путіна з трупом і повторив багато скарг Гіркіна на відповідальність та дії.

Російські воїнкори наголосили на необхідності рішучих дій і закликали Росію сприяти зростанню та просуванню воєначальників, які довели свою історію рішучих дій на полі бою.

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин стверджував, що не дивився виступ Путіна у прямому ефірі, бо був надто зайнятий постачанням боєприпасів, необхідних для продовження ефективних бойових дій.

Читайте на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія підвищує ставки: Путін у зверненні зробив заяву щодо ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини