Головна Новини Світ Росія Путін дав оцінку діям Фіцо та Орбана проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін дав оцінку діям Фіцо та Орбана проти України

Володимир Путін відреагував на заяви, що Роберт Фіцо та Віктор Орбан проросійські політики.

14 грудня 2023, 12:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін висловився про прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, які відмовились від військової допомоги Україні.

Путін дав оцінку діям Фіцо та Орбана проти України

Путін про Віктора Орбана та Роберта Фіцо. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції "пряма лінія" з Володимиром Путіним, російський президент відреагував на питання щодо позицій Віктора Орбана та Роберта Фіцо, яких називають проросійськими щодо України.

"Фіцо та Орбан — не проросійські політики, а "пронаціональні", таких більше немає — решта залежить від "старшого брата", — сказав Володимир Путін.

Нагадаємо, що у Словаччини восени відбулись парламентські вибори за якими до влади прийшов Роберт Фіцо. Словацький політик одразу наголосив, що заблокує військову допомогу Україні.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово висловлював свою проросійську позицію. Зокрема закликав знімати санкції з Москви та відновити співпрацю з Кремлем. Також уряд Орбана виступає проти постачання зброї Україні та забороняє європейським країнам перевозити озброєння через свою територію.

Крім того, Орбан рішуче виступає проти вступу України до ЄС та блокує згоду інших 26 членів Європейського Союзу, які підтримують євроінтеграцію України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін розповів, коли планує закінчити війну в Україні. За словами російського диктатора цілі РФ на війні в Україні не змінились.

Також "Коментарі" писали, що у ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України. Бельгійський прем'єр заявив, що ЄС — це не "угорський базар", де можна торгуватись питанням України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини