Головна Новини Світ Росія Путін доручив запустити виробництво літака «Байкал», але з ним є проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін доручив запустити виробництво літака «Байкал», але з ним є проблеми

Росіяни скаржаться на велику вартість літака "Байкал"

15 вересня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

 Росія планує налагодити серійне виробництво літака "Байкал", який має замінити старі моделі Ан-2, а його вартість складає $5 млн. Про це повідомляє видання Defense Express.

Путін доручив запустити виробництво літака «Байкал», але з ним є проблеми

Виробництво літака Байкал у РФ (фото з відкритих джерел)

У матеріалі зазначається, що в Росії незадоволені високою ціною на новий літак, оскільки вона зросла майже в чотири рази. Російські аналітики припускають, що через це "Байкал" може не знайти покупців.

Ще однією проблемою є недостатня кількість злітно-посадкових смуг, здатних приймати ЛМС-901 "Байкал" у регіонах. Незважаючи на це, президент РФ Володимир Путін доручив розпочати серійне виробництво літака в найближчому майбутньому.

Крім того, літак оснащується двигуном ВК-800СМ, перший політ з яким планувався на третій квартал цього року. Однак сертифікація двигуна очікується лише у 2025 році, а початок постачань — не раніше 2026 року, що ставить під сумнів строки реалізації проєкту виробництва "Байкала".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін почав шантажувати світ новим "тузом"Російський президент Володимир Путін доручив уряду розглянути можливість введення обмежень на експорт певних видів товарів у відповідь на санкції, які західні країни запровадили проти Росії. Це завдання він поставив перед прем'єр-міністром Михайлом Мішустіним, згідно з повідомленнями російських ЗМІ. 

Путін звернув увагу на те, що Росія постачає на світовий ринок значні обсяги таких ресурсів, як уран, титан і нікель. Він запропонував розглянути варіант запровадження обмежень на їх експорт у відповідь на західні санкції, які обмежують поставки товарів до Росії, але застеріг, що це не повинно нашкодити самій країні.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини