Головна Новини Світ Росія Путін готовий поговорити з Шольцом, але не все так просто
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готовий поговорити з Шольцом, але не все так просто

Путін залишається відкритим для контактів, заявив Пєсков

13 жовтня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив готовність Володимира Путіна до переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, проте зазначив, що офіційних запитів від Берліна не надходило. Цю інформацію оприлюднило російське агентство "Інтерфакс".

Путін готовий поговорити з Шольцом, але не все так просто

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Ні, жодних пропозицій не було. Ми вже неодноразово підкреслювали, що Путін залишається відкритим для контактів", — прокоментував Пєсков питання про можливу телефонну розмову між лідерами.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що Володимир Путін відмовився обговорювати мирні ініціативи в Україні з канцлером Шольцом. Вона підкреслила, що російський лідер щодня демонструє свою прихильність до війни і руйнування, і наразі не готовий до жодних телефонних переговорів із німецьким канцлером.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц зробив нову заяву про мирні переговори з РосієюКанцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росія має взяти участь у наступному Саміті миру щодо питання війни в Україні. Однак, за словами німецького лідера, Берлін не прийме мир, який буде диктуватися на умовах Москви. 

Олаф Шольц під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні виступив з заявою щодо майбутніх мирних переговорів. Канцлер Німеччини наголосив на необхідності присутності представників РФ для діалогу щодо закінчення війни в Україні.

Однак німецький канцлер наголосив, що закінчення війни повинно бути засноване на міжнародному праві, а не на умовах з Кремля.  Шольц також додав, що Україна та міжнародні партнери спільними зусиллями зможуть досягти міцного та справедливого миру.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини