Головна Новини Світ Росія Путін готується до ще однієї війни: в ISW розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готується до ще однієї війни: в ISW розкрили деталі

Аналітики ISW припускають, що Путін готується до війни у Балтійському морі

9 березня 2024, 15:54 comments2253
Поділіться публікацією:

Країна-агресор вже не приховує того, що активно готується до протистояння з НАТО у довгостроковій перспективі. Хоча Москва серйозно витратилася на війну проти України, вона також має достатньо запасів для підготовки до конфронтації з Альянсом у регіоні Балтійського моря. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни, який посилається на дані литовської розвідки.

Путін готується до ще однієї війни: в ISW розкрили деталі

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається, Росія перекинула сили та кошти зі своїх західних прикордонних районів в Україну. Через це РФ змушена все більше покладатися на повітряні та військово-морські можливості для стримування на східному фланзі НАТО.

Зазначається, що минулого року Росія вперше розгорнула на Ладозькому озері під Санкт-Петербургом кораблі-ракетоносці "Калібрів". Ймовірно, це було зроблено у відповідь на вступ Фінляндії до НАТО. Крім того, країна-агресор збільшила кількість польотів важких бомбардувальників Ту-22М3 над Балтійським морем від нуля до п'яти.

При цьому, за даними Служби зовнішньої розвідки Естонії, російські військові формують Ленінградський військовий округ (LVO) та Московський військовий округ (MVO) частково для боротьби з Фінляндією та НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знову загрожує НАТО ядерною війною: у США відреагували.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО розпочинає масштабні навчання біля кордонів РФ: у чому їхня унікальність.

Раніше "Коментарі" писали – президент Франції Еммануель Макрон, який сколихнув усіх своєю заявою про можливе відправлення військовослужбовців країн НАТО до України, збирає з цього приводу лідерів парламентських партій своєї країни. За даними видання Le Figaro, Єлисейський палац надіслав відповідне запрошення лідерам партій на 7 березня. Тим часом, все частіше в Альянсі озвучують думку, що уникнути війни з Росією не вдасться, якщо дати тій перемогти в Україні. Про це говорять і європейці, і той самий голова Пентагону Ллойд Остін. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" подібну риторику та ймовірність її втілення у життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини