Головна Новини Світ Росія Путін хоче повернути в Росію відомого кілера: що відомо про можливий обмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін хоче повернути в Росію відомого кілера: що відомо про можливий обмін

Для обміну розглядають кандидатури репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, а також Олексія Навального

11 вересня 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

РФ  домагатиметься повернути одного зі  своїх терористів, працівника із секретного  управління ФСБ  Вадима Красікова, можливо  обмінявши  на  журналіста  Wall Street Journal Евана Гершковича чи  інших,  які утримує  Росія,  зокрема називають ім'я представника опозиції  Олексія Навального.

Путін хоче повернути в Росію відомого кілера: що відомо про можливий обмін

Вадим Красіков (фото з відкритих джерел)

Як  інформує Wall Street Journal, Красіков  засуджений до  довічного ув'язнення в  німецькій в’язниці, за те, що  вбив  Земляхана Хангошвілі, який, як  стверджує  Москва,  очолював керівництво  терактом в РФ у 2004 році.

Медіа,  посилаючись своїх інформаторів, що мають зв’язки  у вищих ешелонах російської  влади РФ, стверджує, що  перед винесенням  вироку в 2021 році російський президент  Володимир Путін дав  доручення для головного  радника з безпеки Миколи  Патрушева   проаналізувати можливості  обміну полоненими, аби  звільнити  Красікова.

"За словами західних чиновників, Москва з того часу неодноразово піднімала питання про справу Красікова в переговорах про обмін полоненими. Чиновники заявили, що Красіков відіграє центральну роль у зусиллях США по звільненню людей, утримуваних Росією, в тому числі можливо, ветерана морської піхоти США Пола Вілана і репортера Wall Street Journal Евана Гершковича", — повідомляє  WSJ.

Один західний чиновник, що був учасником переговорів про обмін заручниками з РФ, на умовах анонімності  розповів, що російський президент проявляє зацікавленість  в їх звільненні тільки в обмін  на  секретного співробітника ФСБ.  Натомість інші посадовці з Заходу говорять про можливості  багатостороннього обміну затриманих з РФ,  серед них називають ім'я  Олексія Навального.

Влітку американський  президент   Джо Байден  повідомив, що серйозно налаштований на обміни  полоненими на Гершковича з  Москвою, проте не зупинився на подробицях.  При цьому заступник керівника російського  закордонного міністерства  Сергій Рябков сказав  ще весною, що РФ розглядатиме  можливість обмінів тільки, як  буде  винесений  вирок в справі Гершковича.

Представники влади  Німеччини не повідомляють, чи буде  розглянута  можливість обміну Вадима  Красікова. Як  повідомляє WSJ, тут  можливі  певні  перешкоди, бо, як стверджують  німецькі  закони,  засуджений  вбивця не може  бути обміняний.

До того ж,  як стверджують  західні чиновники, "будь-які переговори за участю Красікова будуть делікатними і непередбачуваними, враховуючи серйозність його злочину".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що головного лікаря Путіна арештували під час спроби втекти з РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини