Головна Новини Світ Росія Путін на тлі постачання ракет цинічно прокоментував відносини з Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін на тлі постачання ракет цинічно прокоментував відносини з Іраном

Путін заявив, що відносини Росії та Ірану набули «додаткової динаміки»

12 вересня 2024, 17:44
Поділіться публікацією:

На тлі інформації про постачання до Росії балістичних ракет кремлівський диктатор Володимир Путін цинічно прокоментував відносини з Іраном. Так він заявив, що відносини Росії та Ірану в останні роки "набули додаткової динаміки". Про це він сказав на зустрічі із секретарем вищої ради нацбезпеки Ірану Алі Ахмадіаном.

Путін на тлі постачання ракет цинічно прокоментував відносини з Іраном

Володимир Путін

"Мушу зазначити, що за останні роки дружні російсько-іранські відносини набули додаткової динаміки. Все це відбувається значною мірою за підтримки верховного керівника Ісламської республіки пана Алі Хаменеї. Прошу передати йому найкращі та добрі побажання", — сказав Путін.

Він наголосив, що співпраця з Росією залишається пріоритетом і для команди нового президента Масуда Пезешкіана та запросив його на саміт БРІКС, який відбудеться у Казані 22-24 жовтня.

Путін додав, що на полях саміту знайдеться час і для окремої двосторонньої бесіди.

"Будемо раді бачити його в Росії і з повноцінним візитом, у рамках якого підпишемо новий великий міждержавний договір, покликаний закріпити вихід російсько-іранських відносин на рівень стратегічного партнерства. Думаю, ми обговоримо цю можливість у ході нашої зустрічі в Казані", — сказав він.

Путін зазначив, що після торішнього спаду у взаємній торгівлі, за підсумками першого півріччя поточного року, товарообіг скоригувався на позитивний бік. Між Росією та Іраном він виріс майже на 10%, сказав диктатор.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Іран поставив Росії балістичні ракети, але не ті, які вона хотіла. Буцімто, таким чином Іран хоче змусити США піти з ним на переговори. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини