Головна Новини Світ Росія Путін назвав курський прорив "ситуацією", а Міноборони РФ показало, як вони бомблять свою територію
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав курський прорив "ситуацією", а Міноборони РФ показало, як вони бомблять свою територію

На початку серпня українські війська прорвали російський кордон в районі міста Суджа

22 серпня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

 Російський диктатор Володимир Путін досі не визначився, як офіційно називати наступальну операцію ЗСУ в Курській області. Водночас російське Міністерство оборони офіційно звітує про удари по російській території, що привертає увагу до ситуації на кордоні.

 Путін назвав курський прорив "ситуацією", а Міноборони РФ показало, як вони бомблять свою територію

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як повідомляють "Коментарі", посилаючись на російські пропагандистські агенції "ТАСС" і "РИА Новости", Путін провів нараду для обговорення подій у прикордонних регіонах, зокрема в Курській області. Хоча він не дав чіткого пояснення щодо ситуації, він звернувся до тимчасово виконуючого обов'язки губернатора Курської області Олексія Смирнова із запитом про ситуацію на Курській АЕС. Смирнов запевнив, що станція працює у штатному режимі, хоча Путін, схоже, очікував іншої відповіді й сам розповів про спроби завдати ударів по АЕС.

Цікаво, що російські ЗМІ, зокрема "РИА Новости", опублікували карту так званої "спецоперації", де показані місця ударів російських та українських військ. На карті чітко видно, що удари на території Курської області наносяться саме російськими військами, що вказує на те, що росіяни бомблять власну територію.

 Путін назвав курський прорив ”ситуацією”, а Міноборони РФ показало, як вони бомблять свою територію - фото 2

Це додає ще більше невизначеності щодо того, як Росія намагається представити ситуацію в Курській області та які кроки планує робити далі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін хоче, щоб Білорусь врешті вступила у війну. Олександр Лукашенко знову демонструє свою рішучість, перекидаючи білоруські війська до кордону з Україною. Проте такі дії відбуваються під сильним тиском та за вказівкою Володимира Путіна, який намагається відволікти українські сили від напрямків Курська і Бєлгорода, про це в колонці для "Главреду" написав екс-заступник начальника Генштабу Ігор Романенко.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини