Головна Новини Світ Росія Путін не може звільнити Шойгу зараз, - британський генерал
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не може звільнити Шойгу зараз, - британський генерал

Російський президент наразі не може усунути очільника Міноборони РФ Сергія Шойгу, адже зазнає репутаційного удару.

27 червня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командувач Об'єднаними силами генерал Річард Берронс заявив, що президент Росії Володимир Путін не зможе усунути Міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Путін не може звільнити Шойгу зараз, - британський генерал

Путін та Шойгу. Фото з відкритих джерел

В мережу потрапила інформація, що в укладеній угоді між Путіним та Пригожиним є пункт про звільнення Шойгу. Засновник ПВК "Вагнер" постійно критикував очільника Міноборони РФ та закликав до його усунення.

Британський генерал Річард Берронс вказує, що для Путіна звільнення Шойгу є "неможливим" зараз. Такі дії ще більше завдали б удару по репутації російського президента.

"Це показало б жахливу слабкість і натякало на те, що Пригожин був правий", — сказав Берронс.

Іншою умовою угоди між Путіним та Пригожиним, яка була прийнята за сприянням Лукашенка, це втеча лідера вагнерівців до Білорусі. Річард Берронс вказує, що попри гарантії Путіна, Пригожину загрожує небезпечна ситуація.

"Ми повинні визнати, що очікувана тривалість життя людей, які таким чином протистояли Путіну, яких звинуватили в державній зраді, загалом досить коротка", — сказав британський генерал.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міноборони РФ вирішило демілітаризувати ПВК "Вагнер". А ФСБ РФ оголосило про закриття кримінальної справи Пригожина та його найманців.

Також "Коментарі" писали про західних союзників, які закликали Україну не атакувати Росію під час заколоту Пригожина. Українські партнери пояснюють це тим, що Кремль може використати такі дії на свою користь та звинуватити Київ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини