Головна Новини Світ Росія Путін не стримав обіцянки: Росія розпочала масштабні військові навчання попри заяву не проводити маневри
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не стримав обіцянки: Росія розпочала масштабні військові навчання попри заяву не проводити маневри

Російські війська починають 3-тижневі нічні тактичні навчання на півдні Росії

8 лютого 2022, 12:51
Поділіться публікацією:

Російські інформаційні агентства повідомили про початок військових навчань на півдні Росії у вівторок, 8 лютого, через кілька годин після того, як Париж заявив, що Володимир Путін пообіцяв поки що не проводити нових маневрів поблизу кордону з Україною. Про це повідомляє Reuters.

Путін не стримав обіцянки: Росія розпочала масштабні військові навчання попри заяву не проводити маневри

Еммануель Макрон тисне руку Володимиру Путіну - фото з відкритих джерел

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв поки що не здійснювати нових військових ініціатив поблизу України як передвісника можливої ​​деескалації, заявив французький чиновник після переговорів Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Російський лідер, за словами французького чиновника, також погодився з тим, що війська, які беруть участь у військових навчаннях на білоруській території поблизу кордонів України, будуть виведені після завершення цих військових ігор.

Однак Росія продовжує військові навчання.

Три тижні нічних тактичних навчань будуть включати ракетні системи, танки та бронетехніку, цитують російські інформаційні агентства речника командування Південного військового округу.

У заяві Росії не уточнюється, чи були навчання новою розробкою, чи частиною давніх планів. У грудні Москва заявила, що протягом 2022 року в південному окрузі пройдуть 3000 навчань.

Південний військовий округ Росії межує з Україною і включає Крим, територію, яку Москва захопила у України в 2014 році. Однак до списку з 10 районів на півдні Росії і відокремлених регіонів Грузії, де проходитимуть навчання, не входять території вздовж українського кордону.

На 15 полігонах у Південному військовому окрузі пройдуть понад 30 тактичних навчань із залученням близько 400 військовослужбовців та близько 80 одиниць військової техніки.

Також шість російських військових кораблів прямують до Чорного моря із Середземного моря для військово-морських навчань, повідомляє у вівторок, 8 лютого, інформаційне агентство Інтерфакс із посиланням на Міноборони Росії, що, за його словами, є заздалегідь спланованим переміщенням військових ресурсів. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", за підсумками зустрічі з президентом Росії президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Володимир Путін погодився наслідувати логіку, що потрібно вийти на конкретні заходи для того, щоб ситуація в регіоні стабілізувалася і вдалося досягти деескалації. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини