Головна Новини Світ Росія Путін не виключив розширення кордону Росії: до Держдуми подано новий законопроект про громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін не виключив розширення кордону Росії: до Держдуми подано новий законопроект про громадянство

Президент Російської Федерації Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект, який спрощує отримання громадянства РФ

29 грудня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін запропонував на розгляд депутатів Держдуми законопроект, який спрощує отримання громадянства РФ. Особливий акцент у цьому законопроекті зроблено на тому, що привілеї для отримання паспорта громадянина РФ можуть отримати громадяни колишніх республік СРСР, а також їхні діти незалежно від того, що вони народилися вже в незалежних державах або мають документи інших держав. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний законопроект.

Путін не виключив розширення кордону Росії: до Держдуми подано новий законопроект про громадянство

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

По суті, ініціатива Володимира Путіна полягає в тому, щоб у президента Росії з'явилися додаткові повноваження, спрямовані на те, щоб сприяти певним категоріям громадян в отриманні російського громадянства.

У законопроекті наголошується, що глава російської держави має право наголошувати на тих категоріях осіб, які заслуговують на те, щоб отримати російський паспорт.

Також у законопроекті вказується, що для визачених президентом Росії категорій людей може бути суттєво спрощено вимоги для отримання російського громадянства. Так ось до цієї категорії осіб можуть належати громадяни колишніх республік СРСР. Також розраховувати на спрощені умови отримання паспорта громадянина РФ можуть ті люди, які мають родичів, які є громадянами РФ або раніше проживали на території СРСР або Російської імперії.

Привертає увагу ще один важливий момент — документом може бути дозволено надавати громадянство після змін кордону РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Байден дуже лаконічно прокоментував очікування Кремля провести пряму зустріч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини